Siirry sisältöön

Voiko kyse olla seksitaudista, jos molemmat harrastivat seksiä ensimmäistä kertaa?

ID 281087

(Jatko patti alapäässä, seksitauti? -kysymykselle) Kyse ei voi siis olla seksitaudista, jos molemmat harrastivat seksiä ensimmäistä kertaa ikinä ja ilman kondoomia?

Asiantuntija vastaa

25.07.2022 klo 11:14 , Väestöliitto

Hei, ja kiitos jatkokysymyksestäsi!

Jos ei ole aiemmin ollut minkäänlaista seksiä kenenkään kanssa, ei voi olla seksitautitartuntaakaan. On hyvä muistaa, että seksitaudit voivat tarttua erilaisissa seksitavoissa. Kaikessa seksissä, jossa osapuolten eritteet ja limakalvot ovat kosketuksissa toisiinsa, on olemassa seksitaudin tarttumisen mahdollisuus. Täältä voit lukea vielä lisää siitä, mitä ehkäisystä tulisi tietää.

Jos oireet sukuelimissä mietityttävät, tai haluaisit keskustella tarkemmin ehkäisystä, voit varata ajan terveydenhoitajan tai lääkärin juttusille omalle terveysasemalle. Myös kouluterveydenhoitaja voi auttaa ehkäisyyn liittyvissä kysymyksissä.

Olet myös tervetullut esimerkiksi ajanvarauschattiimme keskustelemaan asiasta tarkemmin.

 

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on tarkoitettu alle 35-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Chatissa voit keskustella koulutetun...

Seksuaalisuus teemachat (marraskuu)

Haluatko jutella siitä miten gynekologiset oireet voivat vaikuttaa omaan seksuaalisuuteen ja sen toteuttamiseen? Tervetuloa endometrioosin,...

Pimppivisa

Testaa tietosi pimpistä vastaamalla kysymyksiin! Tulokset ja oikeat vastaukset saat testin lopussa.