Siirry sisältöön

Voiko kyse olla seksitaudista, jos molemmat harrastivat seksiä ensimmäistä kertaa?

ID 281087

(Jatko patti alapäässä, seksitauti? -kysymykselle) Kyse ei voi siis olla seksitaudista, jos molemmat harrastivat seksiä ensimmäistä kertaa ikinä ja ilman kondoomia?

Asiantuntija vastaa

25.07.2022 klo 11:14 , Väestöliitto

Hei, ja kiitos jatkokysymyksestäsi!

Jos ei ole aiemmin ollut minkäänlaista seksiä kenenkään kanssa, ei voi olla seksitautitartuntaakaan. On hyvä muistaa, että seksitaudit voivat tarttua erilaisissa seksitavoissa. Kaikessa seksissä, jossa osapuolten eritteet ja limakalvot ovat kosketuksissa toisiinsa, on olemassa seksitaudin tarttumisen mahdollisuus. Täältä voit lukea vielä lisää siitä, mitä ehkäisystä tulisi tietää.

Jos oireet sukuelimissä mietityttävät, tai haluaisit keskustella tarkemmin ehkäisystä, voit varata ajan terveydenhoitajan tai lääkärin juttusille omalle terveysasemalle. Myös kouluterveydenhoitaja voi auttaa ehkäisyyn liittyvissä kysymyksissä.

Olet myös tervetullut esimerkiksi ajanvarauschattiimme keskustelemaan asiasta tarkemmin.

 

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat nuorille ja nuorille aikuisille

Ajanvarauschat on Väestöliitossa työsuhteessa olevan, koulutetun seksuaalisuuden asiantuntijan ja asiakkaan välinen, kirjoittamalla käyty...

Miten voin toteuttaa BDSM-sessiota turvallisesti?  

BDSM:ää voi toteuttaa monella eri tavalla. BDSM:n turvallisuutta voidaan tarkastella eri näkökulmista. Ehkä tunnetuin turvallisuusperiaate on...

Mikä on klitoris?

Nettiluennolla kerrotaan klitoriksesta. Saat tarkemmin tietää mistä klitoris löytyy ja minkälainen klitoris on.