Siirry sisältöön

Onko squirttaaminen noloa?

ID 282862

Moi. Mietin et onks se tavallista tai niiku noloo jos sä harrastat seksii ja squirttaat.

Asiantuntija vastaa

29.08.2022 klo 14:43 , Väestöliitto

Kiitos yhteydenotosta nettineuvontaan!

Pohdit viestissäsi, onko noloa squirtata seksin aikana. Squirttaaminen on luonnollinen kehoreaktio ja on tavallista, että jotkut ihmiset squirttaavat seksin aikana. Joillekin squirttaaminen on osa nautinnollista seksielämää eikä siinä ole mitään noloa.

On tavallista, että eritteiden tuleminen seksin aikana voi yllättää tai herättää nolostumisen tunteita. Monesti näihin tunteisiin auttaa keskusteleminen aiheesta avoimesti seksikumppanin kanssa sekä tutustuminen yhdessä siihen, mitä squirttaaminen tarkoittaa. Kun molemmat ymmärtävät mistä on kyse, voi hämmennyksen tunne väistyä. Squirttaamisesta voi lukea lisää esimerkiksi hiljattain julkaistusta artikkelistamme, joka löytyy täältä.

Squirttaamisesta tarvitaan kuitenkin lisätutkimusta. Nykytutkimuksen mukaan squirttaus ja ejakulaatio saatetaan myös erottaa toisistaan. Emättimen ejakulaatiolla viitataan siihen, että skenen rauhasista purkautuu paksuhkoa eritettä seksin aikana, kun taas squirtatessa nestettä purkautuu isompia määriä virtsateiden kautta. Nämä kaksi voivat kuitenkin tapahtua samanaikaisesti, ja molempia pidetään normaalina asiana. Näiden kahden erosta löydät lisää tietoa täältä. Valitettavasti artikkeli on ainoastaan englanninkielellä.

Mikäli nolouden tunne jatkuu tai seksi herättää muita ajatuksia, joista haluaisit kysyä tai keskustella, olet lämpimästi tervetullut juttelemaan seksuaalineuvojan kanssa seksuaalineuvontachattiimme. Chatin löydät täältä.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat 13–28 -vuotiaille

Chatissa voit keskustella kirjoittaen koulutetun seksuaalineuvojan kanssa sinua askarruttavista seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä...

Seksuaalineuvontachat

Sexpo tarjoaa maksutonta neuvontaa seksuaalisuuden, seksin, sukupuolisuuden ja ihmissuhteiden kysymyksissä.

Mitä tehdä, jos raskaudenpelko on suhteettoman suuri?

On tavallista, että raskauden mahdollisuus herättää jonkinasteista huolta ja pelkoa. Jos huoli on voimakasta ja pitkäkestoista sekä rajoittaa...