Siirry sisältöön

Olenko lopettanut e-pillerit väärin?

ID 307821

Hei! Lopetin pillerini juuri söin Rigevidonia lopetin ne niin että otin tyhjennys vuoto pillerin viellä kerran niin voiko ne lopettaa niin koska nyt on mahakipua ja vihlontaa ja normaalisti nyt pitäisi ottaa sitten ihan normaali pilleri mutta koska lopetin ne niin en ota … pitääkö huolestua että tein jotain väärin

Asiantuntija vastaa

28.05.2024 klo 13:40 , Väestöliitto

Hei,

et ole tehnyt mitään väärin. On tavallista, että uusi terveyteen liittyvä oire huolestuttaa, mutta hienoa on se, ettet jää asian kanssa yksin, vaan pyydät tilanteeseen neuvoa.

Rigevidon-tablettien käytön voi lopettaa milloin tahansa. Samalla loppuu niiden ehkäisyteho, joten kannattaa käyttää muuta ehkäisymenetelmää, jos raskaus ei ole toiveena.

Ymmärsin, että lopetit ne lumetablettien aikana, jolloin tyhjennysvuoto yleensä tulee, joten voisiko mahakipu ja vihlonta selittyä kuukautisiin liittyvillä kivuilla? Jos vatsakipu ja vihlonta jatkuu edelleen, varaa aika lääkärin vastaanotolle kivun syyn selvittämiseksi. Voit lukea lisää lääkäriajan varaamisesta artikkelistamme.

Toivottavasti vastauksesta on sinulle apua. Voit tulla juttelemaan asiasta lisää seksuaalineuvontachattiimme.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvontachat

Sexpo tarjoaa maksutonta neuvontaa seksuaalisuuden, seksin, sukupuolisuuden ja ihmissuhteiden kysymyksissä.

Mitä tehdä, jos raskaudenpelko on suhteettoman suuri?

On tavallista, että raskauden mahdollisuus herättää jonkinasteista huolta ja pelkoa. Jos huoli on voimakasta ja pitkäkestoista sekä rajoittaa...

Seksuaalineuvontachat

Haluatko keskustella seksuaalisuuteen ja gynekologiseen sairauteen/oireyhtymään liittyvistä asioista kahden kesken asiantuntijan kanssa?