Siirry sisältöön

Miten penis ja kivekset mitataan?

ID 289179

Hei! olen 19-vuotias onko penikseni normaalin kokoinen se on 2cm pitkä ja miten penis ja kivekset mitataan oikea oppisesti

Asiantuntija vastaa

11.01.2023 klo 15:39 , Väestöliitto

Kiitos yhteydenotosta nettineuvontaan!

Pohdit viestissäsi oikeaoppista peniksen ja kivesten mittaamista sekä peniksen kokoa. Penis voidaan mitata peniksen yläpintaa pitkin terskan kärjestä peniksen tyveen. Mittaustuloksissa voi olla heittoa riippuen siitä, miten mittaa. Täältä löydät lisää tietoa peniksen mittaamisesta.

Kivekset ovat murrosiän muutosten jälkeen keskimäärin 3-5 senttimetrin pituiset. Niitä voi kuitenkin olla haastava mitata kotikonstein. Lääkäri saattaa käyttää mittauksessa apuna orkidometriä, joka on soikeiden erikokoisten helmien ketju. Helmiin voi verrata itse kivestä. Kiveksistä löydät lisää tietoa täältä.

Mitä tulee kokoon liittyviin huoliin niin peniksen koko vaihtelee. Keskimääräinen pituus lepotilassa on 9 senttimetrin hujakoilla ja erektiossa vajaa 15 senttimetriä. On kuitenkin hyvä huomioida, että vaihtelu koossa on tavallista keskiarvoista huolimatta niin Suomessa kuin maailmalla. Tutkimuksissa on myös todettu, että eri puolilla maailmaa keskiarvomitta voi vaihdella.

Peniksen koko on monelle miehelle tai pojalle tärkeä asia. Samaan aikaan terveyden kannalta tärkeintä on toimivuus. Mikäli koko kovasti huolettaa ja koko on tavanomaista selvästi pienempi ja tuntuu ettei murrosikä tuo muutosta tilanteeseen, voi aina lähestyä lääkäriä asiassa. Myös seksuaalineuvontachatissamme voi jutella aiheesta tai ottaa yhteyttä Poikien Puhelimeen puhelimitse tai chatissa. Poikien Puhelimet palvelut löydät täältä. Seksuaalineuvontachatin löydät täältä.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Mitä tehdä, jos raskaudenpelko on suhteettoman suuri?

On tavallista, että raskauden mahdollisuus herättää jonkinasteista huolta ja pelkoa. Jos huoli on voimakasta ja pitkäkestoista sekä rajoittaa...

Seksuaalineuvontachat

Haluatko keskustella seksuaalisuuteen ja gynekologiseen sairauteen/oireyhtymään liittyvistä asioista kahden kesken asiantuntijan kanssa?

Mitä tehdä, kun seksitauti pelottaa valtavasti?

Seksitautitartunnan pelko on tavallinen tunne tilanteissa, joissa kondomi tai suuseksisuoja on jäänyt käyttämättä. Jos pelko vaikuttaa...