Siirry sisältöön

Mistä johtuu runsas vuoto emättimestä seksin jälkeen?

ID 250956

Moi ! Poikaystävän kanssa eilen harrastimme seksiä, ja olen siitä asti vuotanut runsaasti verta. Koko ajan jatkuvaa hyvin juoksevaa sellaista. Aloitin minipillerit helmikuussa, mutta torstaina (nyt on sunnuntai) unohdin ottaa pillerini. Mulla on ollu menkat (ja ruskeeta tahmeeta vuotoo mut lääkäri sano et se on vaan sivuvaikutus pillereistä). Voiko olla vaan joku sivuoire unohduksesta vai jotain vakavampaa? Lisäksi on kovat menkkakivut nyt. (Oli juuri menollaan nää ruskeet ns epämenkat kun tää kova verenvuota alkoi)

Asiantuntija vastaa

17.05.2021 klo 14:07 , Väestöliitto

Kiitos yhteydenotosta nettineuvontaan!

Pohdit viestissäsi verenvuotoa seksin jälkeen. Oletan vastauksessa, että kyseessä on ollut emätinyhdyntäseksi. Kerrot myös, että olet aloittanut minipillerit helmikuussa. Tulkitsen myös viestistäsi, että sinulla on ollut vuotoa seksin aikana, ja tämän jälkeen alkoi kova verenvuoto.

Hormonaalisen ehkäisyn käyttöön voi liittyä vuotohäiriöitä etenkin ensimmäisten käyttökuukausien aikana. On mahdollista, että vuoto viittaa tähän. Vuotoon voi kuitenkin olla muitakin syitä, joten asiasta kannattaa ottaa yhteys lääkäriin. Kannattaa kertoa lääkärille myös kokemistasi kovista kivuista. Täältä näet, miten pääsee lääkäriin. Voit myös ottaa yhteyttä siihen tahoon, joka määräsi sinulle hormonaaliseen ehkäisyyn reseptin.

Yhden pillerin unohdus ei välttämättä vaikuta ehkäisytehoon, mutta kannattaa pitää huolta siitä, että pillerit tulee otettua ajallaan, jotta ehkäisyteho ei heikkene.

Olet myös tervetullut juttelemaan asiasta seksuaalineuvontachattiin.

 

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Perustietoa raskaudenkeskeytyksistä

Tällä luennolla kuulet perustietoa liittyen raskaudenkeskeytyksiin. Seuraavan noin 30 minuutin aikana käsitellään yleisimpiä tapoja, joilla ei...

Kuinka aborttiprosessi etenee?

Tällä luennolla kuulet kuinka aborttiprosessi etenee ja mitä siinä tapahtuu.

Seksuaalisuus chat 13.4.2023

Haluatko jutella siitä miten gynekologiset oireet voivat vaikuttaa omaan seksuaalisuuteen ja sen toteuttamiseen? Tervetuloa endometrioosin,...