Siirry sisältöön

Milloin penis alkaa kasvaa?

ID 291157

Moi. Oon poika ja 14-vuotias. Mun murrosikä alkoi pari vuotta sitten, karvoja alkoi silloin näkyyn ja kivekset alkoi kasvaan yli vuosi sitten, mutta peniksessä ei ole näkynyt vielä suurta kasvua. Mitä voisin tehdä?

Asiantuntija vastaa

01.03.2023 klo 15:36 , Väestöliitto

Kiitos yhteydenotosta nettineuvontaan!

Pohdit viestissäsi murrosiän kehityksen tahtia ja vaikutusta peniksen kasvuun. Murrosikä alkaa näkyvin merkein poikatyypillisissä kehoissa esim. kivesten kasvulla. Noin vuoden kuluttua kivesten kasvun alkamisesta penis alkaa kasvaa. Kasvun kesto on yksilöllinen noin puolesta vuodesta kahteen vuoteen. Täältä löydät lisää tietoa peniksestä.

Murrosikä alkaa ja etenee yksilöllisesti. Jokainen kehittyy omaa tahtia eikä kehitykseen valitettavasti voi vaikuttaa. Kannattaa pyrkiä suhtautumaan itseen ja omaan kehitykseen lempeästi. Mikäli murrosikä tai kehitys herättää huolia, voit aina kääntyä niissä myös kouluterveydenhoitajan puoleen.

Toivottavasti vastauksesta on apua pohdinnoissasi!

 

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Mitä häpeälle voi tehdä?

Häpeä on tavallinen ja tarpeellinen tunne, jonka kokeminen voi auttaa ihmistä sopeutumaan paremmin yhteisön jäseneksi ja toimimaan viisaasti...

Seksuaalineuvontachat

Sexpo tarjoaa maksutonta neuvontaa seksuaalisuuden, seksin, sukupuolisuuden ja ihmissuhteiden kysymyksissä.

Mitä tehdä, jos raskaudenpelko on suhteettoman suuri?

On tavallista, että raskauden mahdollisuus herättää jonkinasteista huolta ja pelkoa. Jos huoli on voimakasta ja pitkäkestoista sekä rajoittaa...