Siirry sisältöön
Kaikilla ihmisillä on oikeus saada tietoa seksuaalisuudesta. Seksuaalikasvatus tarkoittaa sitä, että saa tietoa seksuaalisuuteen liittyvistä asioista. Aikuiset ymmärtävät asioita aikuisten tavalla ja lapset lasten tavalla. Seksuaalikasvatuksessa puhutaan aikuiseksi kasvamisesta, tunteista ja arvoista. Seksuaalikasvatus auttaa ymmärtämään, miten ihmisen keho toimii ja miten tunteet vaikuttavat. Seksuaalikasvatuksen tarkoitus on oppia pitämään itseään ja kehoaan arvokkaana ja tärkeänä.

Lapset saavat seksuaalikasvatusta kouluissa. Myös kotona on tärkeää puhua seksuaalisuuteen liittyvistä asioista lasten ja nuorten kanssa. Aikuisille seksuaalikasvatusta antavat oppilaitokset, järjestöt ja työntekijät sosiaali- ja terveysalalla.
Jos ei ole saanut seksuaalikasvatusta, voi moni kasvuun ja kehitykseen ja omaan seksuaalisuuteen liittyvä asia pelottaa. Kun tietää seksuaalisuudesta, ei tarvitse pelätä eikä hävetä kehossa ja mielessä tapahtuvia asioita.
Seksuaalikasvatus ei tarkoita seksin tekemistä tai sen opettelua.

Tee ensin tehtävät ja sen jälkeen testi.

Tehtävät

Tehtäviä seksuaalikasvatuksesta

TEHTÄVÄ

Kirjoita tai kerro omalla kielelläsi ajatuksiasi seksuaalisuudesta ja seksuaalikasvatuksesta.
Kerro, mitä jäit miettimään ja mistä kaipaisit lisää tietoa. Mieti, millainen opettaja ja seksuaalikasvattaja sinä voisit olla?

KÄÄNNÄ SANAT OMALLE KIELELLESI

Kasvatus =

Keho =

Tunteet =

Itsetunto =

Sukupuoli =

Alaikäinen =

Vastuu =

Velvollisuus =

 

 

Testit

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Vertaistoimintaa ja vertaisryhmiä kahden kulttuurin pareille ja perheille

Familian vertaistoimintaa kahden kulttuurin pareille ja perheille järjestetään eri paikkakunnilla ympäri Suomen, sekä verkossa.

Kaksisuuntainen kotoutuminen ja työelämä - Vieraasta Veljeksi -verkkokoulutus vapaaehtoisille

Kaksisuuntainen kotoutuminen ja työelämä on Miessakit ry:n Vieraasta Veljeksi -toiminnan verkkokurssi, joka on tarkoitettu vapaaehtoisten...

OSA 10 Lapsi oppii - Käytä kuvia

LAPSI OPPII - videosarja on suunniteltu lasta odottaville ja pikkulapsivaihetta eläville monikielisten perheiden vanhemmille. Valittavanasi on...