Siirry sisältöön

Väestöliiton Perhepulma-palvelu - maksutonta keskustelutukea lapsiperheille

27.07.2022 klo 08:44 - Kirjoittanut Vanhemmuuden asiantuntija , Väestöliitto
Onko sinulla vanhemmuuteen, lasten kasvatukseen, ihmissuhteisiin tai seksuaalisuuteen liittyviä huolia, joista haluaisit jutella? Väestöliitto tarjoaa maksutonta ammatillista keskustelutukea lasta odottaville ja alle 18-vuotiaiden lasten vanhemmille. Perhepulmapuhelin palvelee numerossa +358 40 668 4101 takaisinsoittoperiaatteella. Perhepulma-chatiin voit varata sinulle parhaiten sopivan keskusteluajan asiantuntijan kanssa.

Väestöliiton Perhepulma-palvelut ovat kesätauolla 1.-31.7. 
Voit jättää yhteydenottopyynnön kesätauon aikana numeroon: 040 668 4101 sekä sähköpostitse osoitteeseen: vanhemmuus (at) vaestoliitto.fi. Yhteydenottopyyntöihin vastataan niiden saapumisjärjestyksessä elokuun alusta lähtien.

Perhepulmapuhelin – jätä soittopyyntö

Väestöliiton Perhepulmapuhelin palvelee alle 18-vuotiaiden lasten vanhempia ja lasta odottavia vanhemmuuteen, lasten kasvatukseen, ihmissuhteisiin tai seksuaalisuuteen liittyvissä huolissa ja kysymyksissä. Puhelin toimii takaisinsoittopalveluna. Jätä soittopyyntö numeroon +358 40 668 4101 joko tekstiviestinä tai ääniviestinä. Kerro viestissäsi, mihin aikaan voimme soittaa sinulle takaisin varataksemme keskustelulle sopivan ajankohdan. Puhelu maksaa tavallisen puhelun hinnan. Palvelussa voi asioida suomeksi, venäjäksi tai englanniksi.

Lisätietoa puhelinpalvelusta: Perhepulmapuhelin

Jos haluat suojata yksityisyyttäsi, käytä palveluissamme nimimerkkiä. Puhelinnumerosi tarvitsemme kuitenkin takaisinsoittoa ja palvelupalautetta varten.

Perhepulma-chat ajanvarauksella

Maksuttomat Perhepulma-chatit on suunnattu alle 18-vuotiaiden lasten vanhemmille sekä lasta odottaville. Niissä voit keskustella luottamuksellisesti ja nimimerkin turvin asiantuntijan kanssa vanhemmuuteen, lasten kasvatukseen, ihmissuhteisiin tai seksuaalisuuteen liittyvistä huolista. Uusia, vapaita aikoja tulee tarjolle viikottain. Voit tulla juttelemaan yksin tai kumppanin kanssa. Maksutonta keskustelutukea voit saada 1-5 kertaa. Chateissä jutellaan kirjoittamalla, mutta voit toivoa myös videovastaanottoa lähettämällä yhteydenottopyynnön ajanvarausta varten osoitteeseen: vanhemmuus@vaestoliitto.fi

Palvelussa voi asioida suomeksi tai englanniksi.

Tarkista vapaiden aikojen tilanne ja varaa aika täältä: Ajanvarauschat

Jos haluat suojata yksityisyyttäsi, käytä palveluissamme nimimerkkiä sekä sähköpostiosoitetta, josta henkilöllisyytesi ei käy ilmi.

Hyvä tietää palveluistamme

Mahdollisuus 1-5 maksuttomaan tapaamiseen

Palvelumme on maksutonta, ongelmia ehkäisevää ja arjessa kannattelevaa keskusteluapua, ei terapiaa. Voimme auttaa jäsentämään tilannettasi ja löytämään keinoja tai lisää apua.  Voit tavata asiantuntijamme kanssa 1-5 kertaa. Pidempikestoisen tai vahvemman tuen tarpeessa sinut ohjataan eteenpäin. Ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen voidaan tarvittaessa varata sinulle sopiva jatkokeskusteluaika, joka voidaan toteuttaa toiveesi mukaan puheluna, videopuheluna, tekstipohjaisena chattina tai tapaamisena Helsingin toimipisteellämme. Voit asioida yksin tai yhdessä kumppanin kanssa.  

Jos et pääsekään varaamaasi tapaamiseen

Peruthan varaamasi ajan, jos sinulle ilmaantuu este. Näin varaamasi keskusteluaika voidaan tarjota toiselle tukea tarvitsevalle.

Jos myöhästyt tapaamisesta

Jos suinkin pystyt, ilmoita meille osoitteeseen: vanhemmuus@vaestoliitto.fi, jos myöhästyt tapaamisestamme. Asiantuntijamme odottavat yleensä 15 minuuttia, jonka jälkeen aika vapautuu seuraavalle. 

Jos sinulla on hankaluuksia liittyä chatiin

Jos sinulla on hankaluuksia liittyä chatkanavalle, ilmoitathan siitä meille mahdollisimman pian osoitteeseen: vanhemmuus@vaestoliitto.fi, jotta voimme yhdessä ratkaista pulman.  

Palvelumme on tarkoitettu kaikille alle 18-vuotiaiden lasten vanhemmille ja lasta odottaville

Meihin voit olla yhteydessä riippumatta siitä, missä olet syntynyt ja mistä olet kotoisin, kulttuurisesta, sosiaalisesta tai taloudellista taustastasi, toimintakyvystäsi, elämänkatsomuksestasi tai vakaumuksestasi, sukupuolen ilmaisustasi tai siitä, oletko cis- tai transihminen, seksuaalisesta suuntautumisestasi tai seksuaali-identiteettistäsi, perhe- tai suhdemuodostasi tai muusta ominaisuudestasi. 

Pyrimme yhteydenotoissa välttämään oletuksia sinusta ja elämäntilanteestasi. Saatamme siksi kysyä tarkentavia kysymyksiä ymmärtääksemme paremmin, miten voimme olla avuksi. Voit huoletta kertoa ja korjata, mikäli emme osaa huomioida jotain sinulle tärkeää asiaa. Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutuminen ovat meille tärkeitä ja haluamme, että palvelumme olisivat kaikille turvallisia. Kerrothan, jos huomaat käytännöissämme ja kohtaamisissamme puutteita. Palautetta voit antaa sivupohjasta löytyvällä palautelomakkeella, käyntikertasi jälkeen saamallasi palautekyselyllä tai sähköpostilla osoitteeseen: vanhemmuus@vaestoliitto.fi

Turvallinen kohtaaminen

Noudatamme palveluissa turvallisemman tilan periaatteita ja edellytämme periaatteiden noudattamista myös asiakkailtamme.

Vaitiolovelvollisuus ja ilmoitusvelvollisuus

Palveluissa käyty keskustelu on luottamuksellista ja asiantuntijoitamme sitoo vaitiolovelvollisuus. Asiantuntijoilla on kuitenkin lastensuojeluilmoitusvelvollisuus, mikäli puhelussa tulee ilmi lapsen terveyden tai hyvinvoinnin vaarantavia asioita.

Annathan palvelustamme palautetta

Keräämme palvelujemme käyttäjiltä palautetta tapaamisten yhteydessä. Toivomme, että vastaat palautekyselyymme, sillä palautteen avulla tiedämme, missä olemme onnistuneet ja mitä voimme tehdä paremmin auttaaksemme teitä vanhempia.

Seuraa meitä Facebookissa ja nappaa perheellesi toimivimmat vinkit talteen!

Vanhempien kysymyksiä ja Väestöliiton asiantuntijoiden vastauksia vanhemmuudesta sekä pari- ja perhesuhteista

Päivitetty 29.4.2024

Tue työtämme

Nyt käynnissä olevalla Kaikki on perheestä -kampanjalla tuetaan perheiden jaksamista ja hyvinvointia. Kampanjalla kerätään varoja Perhepulma-palvelun ylläpitämiseen ja laajentamiseen. Lue lisää kampanjasta täällä>

Kaikki on perheestä -kampanjalla tuetaan työtämme perheiden puolesta

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Bonusvanhemmuus Chat 27.11.2024

Bonusvanhemmille suunnattu vertaisohjattu keskustelu uusperheellisyyden teemoista, paineista, ratkaisuista ja rakkaudesta.

Bonusvanhemmuus Chat 30.10.2024

Bonusvanhemmille suunnattu vertaisohjattu keskustelu uusperheellisyyden teemoista, paineista, ratkaisuista ja rakkaudesta.

Bonusvanhemmuus Chat 25.9.2024

Bonusvanhemmille suunnattu vertaisohjattu keskustelu uusperheellisyyden teemoista, paineista, ratkaisuista ja rakkaudesta.