Siirry sisältöön

Perhepulma - Apua ja tukea lapsiperheille

27.07.2022 klo 08:44 - Kirjoittanut Vanhemmuuden asiantuntija , Väestöliitto
Onko sinulla vanhemmuuteen, lasten kasvatukseen, ihmissuhteisiin tai seksuaalisuuteen liittyviä huolia, joista haluaisit jutella? Väestöliitto tarjoaa tietoa ja tukea perheille, joissa on alle kouluikäisiä lapsia. Perhepulmapuhelin vanhemmuuden, parisuhteen ja seksuaalisuuden kysymyksiin palvelee numerossa 040 668 4101 takaisinsoittoperiaatteella. Päivystävä Perhepulma-chat on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin klo 11:30-14:30. Voit myös varata sinulle parhaiten sopivaan aikaan keskusteluajan chattiin asiantuntijan kanssa tai lähettää kysymyksesi asiantuntijalle vastattavaksi Kysy asiantuntijalta -palstallamme. Palvelumme ovat maksuttomia.

Perhepulma-chat

Perhepulma-chatissa voit keskustella kahden kesken Väestöliiton asiantuntijan kanssa ilman ajanvarausta, jos mieltäsi askarruttaa jokin liittyen vanhemmuuteen, lasten kasvatukseen, ihmissuhteisiin (esim. pari- ja perhesuhteet) tai seksuaalisuuteen. Perhepulma-chat päivystää keskiviikkoisin ja torstaisin klo 11.30-14.30. Palvelussa voi asioida suomeksi, venäjäksi, ruotsiksi tai englanniksi. Tarjoamme henkilökohtaista keskustelutukea n. 1-5 kertaa palveluissamme.

Voit halutessasi myös varata ajan videovastaanotolle laittamalla sähköpostia osoitteeseen vanhemmuus@vaestoliitto.fi.

Pääset chattiin tästä: Perhepulma-chat

Perhepulma ajanvarauschat

Jos sinulla on huolia tai kysyttävää parisuhteista tai vanhemmuudesta, voit varata ajan chat-keskusteluun Väestöliiton asiantuntijan kanssa. Uusia aikoja tulee tarjolle päivittäin. Voit tulla juttelemaan yksin tai kumppanisi kanssa.
Tarjoamme henkilökohtaista keskustelutukea n. 1-5 kertaa palveluissamme. Voit halutessasi mytös varata videovastaanotolle laittamalla sähköpostia osoitteeseen vanhemmuus@vaestoliitto.fi.

Palvelussa voi asioida suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi tai englanniksi.

Tarkista vapaiden aikojen tilanne ja varaa aika täältä: Ajanvarauschat

Perhepulmapuhelin

Väestöliiton Perhepulmapuhelin palvelee takaisinsoittopalveluna alle kouluikäisten lasten vanhempia vanhemmuuteen, ihmissuhteisiin, lasten kasvatukseen sekä kasvuun ja kehitykseen liittyvissä huolissa ja kysymyksissä. Jätä soittopyyntö numeroon 040 668 4101 joko tekstiviestinä tai ääniviestinä. Kerro viestissäsi, mihin aikaan voimme soittaa sinulle takaisin sopiaksemme keskustelulle sopivan ajankohdan. Puhelu maksaa tavallisen puhelun hinnan. Palvelussa voi asioida suomeksi, venäjäksi, ukrainaksi tai englanniksi. Numeroon voit soittaa myös jos Ukrainan sota aiheuttaa perheessänne huolta.

Lisätietoa puhelinpalvelusta: Perhepulmapuhelin

Perhepulma – kysy asiantuntijalta -palsta

Voit lisätä oman kysymyksesi Väestöliiton asiantuntijalle vastattavaksi Perhepulma – kysy asiantuntijalta -kysymys vastaus -palstalle. Jotta muutkin samaa asiaa kenties pohtivat saisivat tilanteeseensa apua, julkaisemme kysymyksen ja vastauksen palstallamme – kuitenkin niin, ettei sinua voida tunnistaa. Jos kysymys on hyvin arkaluontoinen ja henkilökohtainen, vastaamme vain sinulle – henkilökohtaisesti.

Jätä kysymyksesi tästä: Perhepulma -kysy asiantuntijalta -palsta

Oma-apukursseja pienten lasten vanhemmille

Vanhemman seksuaalisuus vauvavuonna

Kurssi on suunnattu ensisijaisesti vauvavuotta eläville vanhemmille. Se auttaa tarkastelemaan omaa seksuaalisuutta uudessa elämäntilanteessa. Kurssi tarjoaa näkökulmia erityisesti synnytyksen tuomiin muutoksiin sekä keinoja seksuaalisen itsetuntemuksen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen.
Siirry tästä kurssille

Vanhemmuus täynnä tunteita -verkkokurssi

Kurssin tavoitteena on kehittää tunnetaitojasi vanhempana sekä auttaa tutustumaan omiin tunnereaktioihin ja niiden taustalla oleviin viesteihin sekä tarpeisiin. Näin voit lisätä hyvinvointiasi ja tyytyväisyyttä lapsiperhearjen tiimellyksessä.

Siirry tästä kurssille

Instavauvat ja digitaaperot

Kurssi tukee sinua vanhempana toimimaan vastuullisesti digitaalisissa ympäristöissä ja digilaitteiden kanssa vauvan alkuhetkiltä saakka. Saat ajateltavaa siitä, kuinka voit hyödyntää digitalisaation mahdollisuuksia ja välttää ongelmia.

Siirry tästä kurssille

Kannustavan kasvatuksen verkkokurssi

Kannustavassa ja positiivisessa kasvatuksessa vahvistetaan myönteistä suhdetta lapseen ja lapsen hyvää käytöstä, sekä vältetään epäjohdonmukaista ja liian ankaraa kuria. Positiivisen kasvatustyylin tiedetään olevan yhteydessä lapsen parempaan pärjäämiseen koulussa, vähäisempiin käytösongelmiin, parempaan mielenterveyteen, itsetuntoon ja sosiaalisiin taitoihin. Tällä kurssilla voit tutustua kannustavan kasvatuksen ajatuksiin ja saat vinkkejä kuinka toimia oman lapsesi kanssa.

Siirry tästä kurssille

Minä ja me parisuhteessa -verkkokurssi pienten lasten vanhemmille

Erityisesti pienten lasten vanhemmille tarkoitettu kaksivaiheinen parisuhdekurssi, jonka voi tehdä yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Tartu arjen haasteisiin ja löydä keinoja parisuhteesi läheisyyden, vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen.

Siirry tästä kurssille

Muita maksuttomia verkkokurssejamme

Näitä muut vanhemmat ovat kysyneet Kysy asiantuntijalta -palstallamme

Vanhemmuuteen ja isovanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä

Parisuhteeseen ja seurusteluun liittyvät kysymykset

Uusimpia Väestöliiton artikkeleja perheille

Koronaan liittyviä artikkeleja

Videovinkit

Vanhemmuuden valttikortit

Vanhemmuuden valttikortit –videot tarjoavat yksinkertaisia, heti arkeen sovellettavia keinoja kannustavaan vanhemmuuteen arkisissa kasvatustilanteissa.

Katso videosarja tästä

Perhe eristyksissä

Mikä avuksi, kun perheen arki yllättäen muuttuu sairauden välttämisen vuoksi? Tämä videosarja on suunnattu juuri sinulle, joka pohdit omaa ja perheesi jaksamista eristyksen aikana.

Katso videosarja tästä

 

Puuhaa perheille

Puuhaa perheille

Me Väestöliitossa haluamme tukea perheitä luomalla perheille yhteisiä puuhahetkiä erilaisten pelien ja askartelun myötä sekä helpottamaan arjen kulkua tuottamalla vanhemmille erilaisia materiaaleja. Kaikki tuottamamme materiaalit ja pelit ovat maksuttomia.

Seuraa meitä myös Facebookissa:

www.facebook.com/vanhempienvaestoliitto

 

Hyvä tietää palveluistamme

Palvelumme on ongelmia ehkäisevää ja arjessa kannattelevaa keskusteluapua, ei terapiaa. Voimme auttaa jäsentämään tilannettasi ja löytämään keinoja tai lisää apua.  Voit tavata asiantuntijamme kanssa 1-5 kertaa. Pidempikestoisen tai vahvemman tuen tarpeessa sinut ohjataan eteenpäin. Ensimmäisen kerran jälkeen voidaan tarvittaessa varata sinulle sopiva jatkokeskusteluaika, joka voidaan toteuttaa puheluna, videopuheluna tai tekstipohjaisena chattina toiveesi mukaan. Voit asioida yksin tai yhdessä kumppanin kanssa.  

Meihin voit olla yhteydessä sellaisena kuin olet, riippumatta siitä, missä olet syntynyt ja mistä olet kotoisin, kulttuurisesta, sosiaalisesta tai taloudellista taustastasi toimintakyvystäsi, elämänkatsomuksestasi tai vakaumuksestasi, sukupuolen ilmaisustasi tai siitä, oletko cis- tai transihminen, seksuaalisesta suuntautumisestasi tai seksuaali-identiteettistäsi, perhe- tai suhdemuodostasi tai muusta ominaisuudestasi. 

Pyrimme yhteydenotoissa välttämään oletuksia sinusta ja elämäntilanteestasi. Saatamme siksi kysyä tarkentavia kysymyksiä ymmärtääksemme paremmin, miten voimme olla avuksi. Voit huoletta kertoa ja korjata, mikäli emme osaa huomioida jotain sinulle tärkeää asiaa. Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutuminen ovat meille tärkeitä ja haluamme, että palvelumme olisivat kaikille turvallisia. Kerrothan, jos huomaat käytännöissämme ja kohtaamisissamme puutteita. Palautetta voit antaa sivupohjasta löytyvällä palautelomakkeella, käyntikertasi jälkeen saamallasi palautekyselyllä tai sähköpostilla osoitteeseen: vanhemmuus@vaestoliitto.fi

Palveluissa käyty keskustelu on luottamuksellista ja asiantuntijoitamme sitoo vaitiolovelvollisuus. Asiantuntijoilla on kuitenkin lastensuojeluilmoitusvelvollisuus, mikäli puhelussa tulee ilmi lapsen terveyden tai hyvinvoinnin vaarantavia asioita.

Julkaistu 20.4.2020

Päivitetty 27.7.2022

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Perhepulma - ajanvarauschat vanhemmille

Onko sinulla vanhemmuuteen, lasten kasvatukseen, ihmissuhteisiin tai seksuaalisuuteen liittyviä huolia, joista haluaisit jutella? Varaa aika...

Perhepulma - ajanvarauschat vanhemmille

Onko sinulla vanhemmuuteen, lasten kasvatukseen, ihmissuhteisiin tai seksuaalisuuteen liittyviä huolia, joista haluaisit jutella? Varaa aika...

Perhepulma ajanvarauschat vanhemmille

Koetko haasteita parisuhteessa tai vanhemmuudessa? Älä jää yksin vaan tule keskustelemaan Väestöliiton asiantuntijan kanssa. Jos chat on jo...