Siirry sisältöön

Nuorten Väestöliitto verkkopalveluiden periaatteet ja käytännöt

12.05.2019 klo 12:35 - Tuottanut Väestöliitto
Tarjoamme alle 13 - 19-vuotiaille nuorille seksuaalineuvontaa verkkopalveluina. Voit käydä keskustelua omasta tilanteesta, etsiä tietoa ja pyytää neuvoa eri palvelukanavien kautta. Suomen lain lisäksi olemme sitoutuneet noudattamaan myös Nuorille suunnatun verkkotyön foorumin jäsenenä, yhteistyössä laadittuja verkkopalveluiden eettisiä ohjeita.

Verkkoneuvontapalveluiden työntekijät

Nuorten viesteihin vastaavat ja nuorten kanssa chateissa keskustelevat Väestöliitossa työsuhteessa olevat, koulutetut seksuaalisen hyvinvoinnin asiantuntijat.

Seksuaalineuvontachat

Voit keskustella työntekijämme kanssa reaaliaikaisesti osoitteessa www.vaestoliitto.fi/nuoret chatin aukioloaikoina. Keskustelemme yhden, korkeintaan parin asiakkaan kanssa kerrallaan, joten voit joutua jonottamaan vuoroasi chat-keskusteluun. Tarkoituksenamme on auttaa mahdollisimman monia nuoria, joten rajaamme keskusteluajan  noin 30 minuuttiin per asiakas. Jos asiasi vaatii pidempää tai toistuvaa keskustelua, voimme sopia kutsuchatista, joka mahdollistaa tällaisen keskustelun. Palvelun käyttäminen ei vaadi rekisteröitymistä.

Seksuaalineuvontachat aukioloajat

  • Maanantaina klo 14 -16
  • Keskiviikkona klo 15 – 17
  • Torstaina klo 13 – 15
  • Perjantaina klo 12 – 14

Kutsuchat

Kutsuchat on Väestöliiton työntekijän ja asiakkaan välinen, kirjoittamalla käyty reaaliaikainen keskustelu. Kutsuchat on jatkokeskustelu, josta on sovittu yhdessä asiakkaan kanssa jossakin aiemmassa chatkeskustelussa, kuten Seksuaalineuvontachatissa. Asiakas pääsee kutsuchatiin sähköpostiinsa saapuneen kutsuchatlinkin kautta.

Työntekijä odottaa asiakkaan saapumista chattiin 15 minuutin ajan. Mikäli asiakas ei saavu tänä aikana chatkeskusteluun, työntekijä poistuu paikalta. Uudesta kutsuchatista voi sopia työntekijän kanssa seksuaalineuvontachatissa.

Ajanvarauschat

Ajanvarauschat on kahdenkeskinen reaaliaikainen kirjoitettu keskustelu asiantuntijan kanssa. Vapaista vastaanottoajoista varataan itselle sopiva aika. Pääset varaamaan ajan palveluun rekisteröitymisen ja kirjautumisen jälkeen. Voit lukea lisää Ajanvarauschatista ja varata ajan tämän linkin takaa.

Q&A seksuaalisuudesta nuorille

Voit lukea palstalle lähettyja kysymyksiä ja työntekijöidemme vastauksia niihin. Voit myös itse kysyä mieltäsi askarruttavan kysymyksen. Se onnistuu, kun  ensin rekisteröidyt palvelun käyttäjäksi. Palvelua käytetään kirjautuneena. Pääset nuorten Q&A seksuaalisuudesta -palstalle tästä linkistä.

Verkkopalveluiden luottamuksellisuus ja tietojen kerääminen

Tilastoimme chatkeskustelujen ja jätettyjen kysymysten määriä ja keskustelujen/kysymysten aiheita. Jos asiakkaan ikä ja sukupuoli käy ilmi viestistä/keskustelusta, ne tilastoimme myös.  Tietoja kerätään raportoinnin ja palvelun kehittämisen tarpeisiin. Emme kerää palvelun käyttäjistä henkilötietoja, eikä yksittäinen asiakas ole tunnistettavissa tilastokokonaisuudesta.

Mikäli chat-keskustelun tai Q&A -palstan viestin perusteella ilmenee lastensuojelullinen huoli, nuoren henkeen tai terveyteen kohdistuva rikos, seksuaalirikos tai hätätilanne, tulee työntekijämme lastensuojelulain mukaan olla yhteydessä hätäkeskukseen, lastensuojeluviranomaisiin tai poliisiin, keskustelutietoihin tai nuoren viestiin pohjautuen. Tällaisissa tilanteissa pyrimme avoimuuteen ja yhteistyöhön nuoren kanssa.

Lue lisää Seksuaalineuvontachatin tietojenkäsittelystä (PDF)

Lue lisää nuorten Q&A-palstan sekä kutsu- ja ajanavarauschatin rekisteri- ja tietosuojaseloste.

 

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat nuorille

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on tarkoitettu alle 35-vuotiaille nuorille aikuisille ja pareille. Chatissa voit keskustella koulutetun...

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat nuorille

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on tarkoitettu alle 35-vuotiaille nuorille aikuisille ja pareille. Chatissa voit keskustella koulutetun...

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat nuorille

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on tarkoitettu alle 35-vuotiaille nuorille aikuisille ja pareille. Chatissa voit keskustella koulutetun...