Siirry sisältöön

Nuorten Väestöliitto verkkopalveluiden periaatteet ja käytännöt

12.05.2019 klo 12:35 - Tuottanut Väestöliitto
Tarjoamme 13-34-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille seksuaalineuvontaa verkkopalveluina. Voit käydä keskustelua omasta tilanteesta, etsiä tietoa ja pyytää neuvoa eri palvelukanavien kautta.

Turvallisuus verkkoneuvontapalveluissa

Väestöliitossa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Tämä koskee myös kaikkia verkkopalveluitamme, ja verkossa käytävän keskustelun on tarkoitus olla turvallinen tila niin asiakkaalle kuin työntekijälle. Lue lisää Väestöliiton turvallisemman tilan periaatteista (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Suomen lain lisäksi olemme sitoutuneet noudattamaan myös Nuorille suunnatun verkkotyön foorumin jäsenenä yhteistyössä laadittuja verkkopalveluiden eettisiä ohjeita. Lue lisää näistä ohjeista (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Verkkoneuvontapalveluiden työntekijät

Nuorten viesteihin vastaavat ja nuorten kanssa chateissa keskustelevat Väestöliitossa työsuhteessa olevat, koulutetut seksuaalisen hyvinvoinnin asiantuntijat.

Seksuaalineuvontachat

Voit keskustella työntekijämme kanssa reaaliaikaisesti osoitteessa www.vaestoliitto.fi/nuoret chatin aukioloaikoina. Keskustelemme yhden, korkeintaan parin asiakkaan kanssa kerrallaan, joten voit joutua jonottamaan vuoroasi chat-keskusteluun. Tarkoituksenamme on auttaa mahdollisimman monia nuoria, joten rajaamme keskusteluajan  noin 30 minuuttiin per asiakas. Jos asiasi vaatii pidempää tai toistuvaa keskustelua, voimme sopia kutsuchatista, joka mahdollistaa tällaisen keskustelun. Palvelun käyttäminen ei vaadi rekisteröitymistä.

Seksuaalineuvontachat aukioloajat

  • Maanantaina klo 14-18
  • Tiistaina klo 12-16
  • Keskiviikkona klo 14-18
  • Torstaina klo 12-16

Kutsuchat

Kutsuchat on Väestöliiton työntekijän ja asiakkaan välinen, kirjoittamalla käyty reaaliaikainen keskustelu. Kutsuchat on jatkokeskustelu, josta on sovittu yhdessä asiakkaan kanssa jossakin aiemmassa chatkeskustelussa, kuten Seksuaalineuvontachatissa. Asiakas pääsee kutsuchatiin sähköpostiinsa saapuneen kutsuchatlinkin kautta.

Työntekijä odottaa asiakkaan saapumista chattiin 15 minuutin ajan. Mikäli asiakas ei saavu tänä aikana chatkeskusteluun, työntekijä poistuu paikalta. Uudesta kutsuchatista voi sopia työntekijän kanssa seksuaalineuvontachatissa.

Ajanvarauschat

Ajanvarauschat on kahdenkeskinen reaaliaikainen kirjoitettu keskustelu asiantuntijan kanssa. Vapaista vastaanottoajoista varataan itselle sopiva aika. Pääset varaamaan ajan palveluun rekisteröitymisen ja kirjautumisen jälkeen. Voit lukea lisää Ajanvarauschatista ja varata ajan tämän linkin takaa.

Q&A seksuaalisuudesta nuorille

Voit lukea palstalle lähettyja kysymyksiä ja työntekijöidemme vastauksia niihin. Voit myös itse kysyä mieltäsi askarruttavan kysymyksen. Se onnistuu, kun  ensin rekisteröidyt palvelun käyttäjäksi. Palvelua käytetään kirjautuneena. Pääset nuorten Q&A seksuaalisuudesta -palstalle tästä linkistä.

Verkkopalveluiden luottamuksellisuus ja tietojen kerääminen

Tilastoimme chatkeskustelujen ja jätettyjen kysymysten määriä ja keskustelujen/kysymysten aiheita. Jos asiakkaan ikä ja sukupuoli käy ilmi viestistä/keskustelusta, ne tilastoimme myös.  Tietoja kerätään raportoinnin ja palvelun kehittämisen tarpeisiin. Emme kerää palvelun käyttäjistä henkilötietoja, eikä yksittäinen asiakas ole tunnistettavissa tilastokokonaisuudesta.

Mikäli chat-keskustelun tai Q&A-palstan viestin perusteella ilmenee lastensuojelullinen huoli, nuoren henkeen tai terveyteen kohdistuva rikos, seksuaalirikos tai hätätilanne, tulee työntekijämme lastensuojelulain mukaan olla yhteydessä hätäkeskukseen, lastensuojeluviranomaisiin tai poliisiin. Tällaisissa tilanteissa pyrimme avoimuuteen ja yhteistyöhön nuoren kanssa.

Lue lisää Seksuaalineuvontachatin tietojenkäsittelystä (PDF)

Lue nuorten Q&A-palstan sekä kutsu- ja ajanavarauschatin rekisteri- ja tietosuojaseloste.

 

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat nuorille aikuisille

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille aikuisille. Chatissa voit keskustella koulutetun seksuaalineuvojan kanssa...

Seksuaalineuvontachat nuorille aikuisille

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille aikuisille. Chatissa voit keskustella koulutetun seksuaalineuvojan kanssa...

Seksuaalinevuojan ajanvarauschat nuorille aikuisille

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille aikuisille. Chatissa voit keskustella koulutetun seksuaalineuvojan kanssa...