Siirry sisältöön

Miten löydän ystävän?

18.10.2018 klo 12:46 - Tuottanut Väestöliitto
Uusien kavereiden tai ystävien saaminen ei aina ole helppoa. Esimerkiksi perheen muuttaessa paikasta toiseen voi iskeä paniikki ja huoli siitä, miten uusia ystäviä saa.

Saadakseen ystäviä ja seuraa tulee itse aktivoitua. Kavereita voi lähteä etsimään. Silloin on tärkeää miettiä, missä muut viettävät aikaa.

Esimerkiksi uuden harrastuksen kautta voi löytää samanhenkisiä ihmisiä. Yhteinen mielenkiinnonkohde ja harrastus toimivat hyvin jutun kuljettajana. Verkon välitykselläkin voi löytää kavereita, harrastuspiirejä ja ihmisiä, jotka pitävät samoista asioista kuin itse.

Jos koet itsesi yksinäiseksi ja haluat siihen muutosta, juttele siitä lähiaikuisen kanssa. Yhdessä voitte miettiä keinoja ystävän löytämiseksi.

Nuorten palvelujen asiantuntijat, Väestöliitto

Artikkelia päivitetty 1.8.2023

Aihealueet:  Ihmissuhteet

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Mihin katosi ihminen, johon rakastuin? – Etsi hänet takaisin!

Haluaisitko saada esiin kumppanistasi ne piirteet, johon joskus rakastuit? Sen hyvän olon, jota joskus tunsit? Hypätkää rohkeasti elättelemään...

Uusi vuosi on mahdollisuus uuteen työelämässä ja parisuhteessa!

Uuden vuoden lupaukset liittyvät usein omaan hyvinvointiin ja ne unohtuvat nopeasti. Voisiko sinun uudenvuoden lupauksesi ensi vuonna liittyä...

Tekeekö ylikuormittuneisuus tuhoa parisuhteessasi etkä sumupilvessäsi sitä edes huomaa?

Ylikuormittuneisuus vie huolestuttavan paljon tilaa parisuhteen ja perheen hyvinvoinnista. Tunnistatko itsesi tai läheisesi tästä tekstistä?