Siirry sisältöön

Miten voi saada tyttöystävän?

Julkaistu 27.05.2020 - Väestöliitto
Vihdoin ja viimein Poikien Puhelin päräyttää omat vinkit kautta aikojen yhteen meiltä kysytyimpään kysymykseen: Miten saan tyttöystävän? Kuinka saada hänet huomaamaan sinut tai mistä löytää mielenkiinnon herättäviä tyyppejä?
Poikien Puhelin -
Tuottanut Väestöliitto

Monesti ajatellaan, että vain hyvännäköiset tai mageet tyypit löytää itselleen tyttö- tai poikaystävän. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa asia ole. Vaikka toisessa huomio kiinnittyy usein ensinnä ulkoiseen olemukseen, painavat vaakakupissa usein enemmän aivan muut seikat. Kuten miten kantaa itseään, käyttäytyy tai kohtelee muita ihmisiä. Toisin kuin ulkonäköön, näihin pystyt myös itse vaikuttamaan.

Muista myös perusjutut eli peseytyä ja huolehtia hygieniasta varsinkin hampaidenpesusta aamuin illoin. Deodorantin käyttöä suositellaan, mutta hallitusti, ettet saa lempinimeä partavesipullon mukaan. Pukeudu itsellesi mielekkäällä tavalla, joka tuntuu sinusta hyvältä. Se lisää itseluottamusta ja tuo -varmuutta. Itseluottamus ja -varmuus taas saa sut näyttämään kiinnostavammalta ja rohkaisee sua olemaan sosiaalisempi, kun olet varmempi itsestäsi!

Seurustelukumppaniehdokkaita, missä heitä oikein voi tavata? Kotiluolasta sua ei kukaan tule hakemaan. Tosin sosiaalinen media ja netti voi olla apuna myös siellä kotisohvalla. Toista saattaa olla helpompi lähestyä aluksi esimerkiksi Snapchatin tai Instan kautta. Netissäkin pitää kuitenkin muistaa käyttäytyä, itsestään ei anna hyvää kuvaa olemalla turhan innokas tai epäsovelias. Kavereiden kautta eksytään monesti itselle uusiin porukoihin, jolloin saattaa tavata erittäin kiinnostavia ihmisiä. Kaikenlainen harrastustoiminta on ehdottomasti mahtava keino tavata samanhenkisiä ja mielenkiintoisia tyyppejä. Kiinnostavan tekemisen kautta löytyy aina myös yhteisiä puheenaiheita. Synttärit, nuorisotalot, discot ja muut tapahtumat on hyviä paikkoja tavata potentiaalisia keskustelukavereita. Näissä paikoissa voi myös tehdä lähempää tuttavuutta jo ennestään tuttuun ja kiinnostavaan tyyppiin. Oleellista on, että liikut ja tapaat aktiivisesti ihmisiä! Silloin on suurempi mahdollisuus tutustua kiinnostavaan tyyppiin, joka mahdollisesti johtaa syvempään suhteeseen.

Pelkästään hengailu samassa tilassa kiinnostavan tyypin kanssa ei riitä, jos istutte eri nurkissa. Sun täytyy uskaltautua juttusille toisen kanssa tutustuaksesi. Monet kokevat itsensä epävarmoiksi ja ujoiksi ihastuksen seurassa, ja juttelu tuntuu tosi hankalalta. Joillekin taas sosiaaliset suhteet ylipäänsä ovat hankalia, mutta onneksi niitä voi harjoitella https://www.youtube.com/watch?v=GdlilyNUCxc. Usein uuden keskustelun aloittamista helpottaa joku yhdistävä tekijä, jonka pohjalta on luontevampi aloittaa keskustelu ja tutustuminen. Esim. Keskustelu voi rullata helpommin ryhmässä tai parina toteutettavan koulutehtävän tai yhteisen harrastuksen parissa.

Muista, jokainen on omalla tavallaan viehättävä, joten ole rohkeasti oma itsesi. Kun olet uskaltautunut juttusille kiinnostuksesi kanssa, muista kuitenkin olla kohtelias, ystävällinen ja antaa toisellekin suunvuoron. On tärkeää aidosti kuunnella mitä toinen sanoo, eikä olla keskustelussa itse liian päällekäyvä. Tutustumiseen tarvitaan aina kaksi ja ilman suun vuoroa ei toinen pääse kertomaan itsestään mitään. Olemalla täysin hiljaa, et toisaalta anna hänelle mahdollisuutta tutustua sinuun. Yhdessä vietetty aika ja keskustelu ovat paras pohja tunteiden kehittymiselle. Tutustumiselle onkin hyvä antaa aikaa, sillä tunteet eivät usein leimahda siltä istumalta.

Kiinnostuksen osoittaminen on avainasemassa suhteen luomisessa. Sun täytyy näyttää ja ilmaista toiselle selkeästi, että olet kiinnostunut hänestä. Pyydä toista treffeille tai kerro, että haluat tutustua enemmän. Toista saattaa jännittää ihan yhtä paljon, kun sua, eikä välttämättä uskalla sanoa omia ajatuksiaan ääneen. Kannattaa jättää ”no jos mä tässä vähän kattelen”- asenne pois, silloin juna saattaa mennä ohi ja joku reippaampi kaveri vie sun ihastuksen aivan siitä nenän edestä. Rohkeasti vain otat aloitteen omiin käsiisi ja mene keskustelemaan sinua kiinnostavien ihmisten kanssa. Joskus käy niin, ettei aika tai paikka ole otollinen tutustumiselle tai tunteet eivät vain kohtaa. Näistä ei kannata lannistua vaan leuka ylös ja kohti uusia kohtaamisia!

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Mihin katosi ihminen, johon rakastuin? – Etsi hänet takaisin!

Haluaisitko saada esiin kumppanistasi ne piirteet, johon joskus rakastuit? Sen hyvän olon, jota joskus tunsit? Hypätkää rohkeasti elättelemään...

Uusi vuosi on mahdollisuus uuteen työelämässä ja parisuhteessa!

Uuden vuoden lupaukset liittyvät usein omaan hyvinvointiin ja ne unohtuvat nopeasti. Voisiko sinun uudenvuoden lupauksesi ensi vuonna liittyä...

Tekeekö ylikuormittuneisuus tuhoa parisuhteessasi etkä sumupilvessäsi sitä edes huomaa?

Ylikuormittuneisuus vie huolestuttavan paljon tilaa parisuhteen ja perheen hyvinvoinnista. Tunnistatko itsesi tai läheisesi tästä tekstistä?