Siirry sisältöön

Testaa osaatko neuvoa kaveriasi ehkäisyn eri tilanteissa!

Julkaistu 08.08.2023 - Tuottanut Väestöliitto
Ehkäisyyn liittyy paljon uskomuksia ja aina tilanteen arviointi ei ole niin helppoa. Tässä testissä pääset testaamaan esimerkkitapausten kautta tietämystäsi.

Testin kysymykset

  • 1. ”Oon 14v tyttö ja harrastettiin ekaa kertaa seksiä mun poikaystävän kanssa. Poikaystävän kanssa huomattiin, että kondomi oli rullaantunut ja jäänyt mun sisään. Spermaa pääsi mun emättimeen. Mun poikaystävällä on ollut muitakin kumppaneita ennen minua. Mitä mä nyt teen?”
  • 2. ”Mä oon 16v tyttö ja mulla oli viikko sitten yhdenillan ajan erään tytön kanssa suuseksiä sekä dildolla yhdyntää. Mua jäi mietityttää voiko seksitauti tarttua, kun nuolin hänen pimppiä ja käytimme samaa dildoa?”
  • 3. ”Oon 15v ja minulla ei ole ollut koskaan seksiä kenenkään kanssa. Oon nyt ihmetellyt miksi emättimestäni tuleva valkovuoto on muuttunut pahanhajuiseksi. Haju tulee aivan housujen läpi ja häiritsee koulussa mua. Oonko voinut saada seksitaudin, vaikka koulun vessasta?”
  • 4. ”Oon 15v poika ja sain koulusta Kumitan kondomin. Koitin asettaa kondomia mun penikseen, mutta en saa sitä asettumaan, kun se puristaa liikaa. Miten voin ikinä harrastaa kondomin kanssa seksiä?”
  • 5. "Oon 16v poika ja mun tyttöystävä syö e-pillereitä. Mua mietityttää kondomin poisjättäminen, kun toimiiko e-pillerit, jos laukean hänen sisäänsä? Meillä ei ole ollut muita kumppaneita aikaisemmin, joten pitääkö mun pelätä jotain seksitautia?”
Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvontachat

Sexpo tarjoaa maksutonta neuvontaa seksuaalisuuden, seksin, sukupuolisuuden ja ihmissuhteiden kysymyksissä.

Mitä tehdä, jos raskaudenpelko on suhteettoman suuri?

On tavallista, että raskauden mahdollisuus herättää jonkinasteista huolta ja pelkoa. Jos huoli on voimakasta ja pitkäkestoista sekä rajoittaa...

Seksuaalineuvontachat

Haluatko keskustella seksuaalisuuteen ja gynekologiseen sairauteen/oireyhtymään liittyvistä asioista kahden kesken asiantuntijan kanssa?