Siirry sisältöön

Suojele tunteitasi deittailun käänteissä

17.07.2023 klo 09:45 - Tuottanut Väestöliitto
Nettideittailu voi olla monimutkaista, ja joskus siihen voi liittyä tilanteita, joissa tulee ghostatuksi, manipuloiduksi tai muuten ikävästi kohdelluksi. On tärkeää suojella omia tunteitaan näissä tilanteissa. Alla on muutamia vinkkejä ja tehtäviä omien tunteiden suojelemiseksi.

Viestin odottelu voi tuntua tuskalliselta. Anna hänen toimia oman aikataulunsa mukaan!

Odotteletko vastausta tekstiviestiin? Muista, että sinun tekstailurytmisi on sinun totuttu tapasi, mutta toisella ihmisellä voi olla aivan erilaiset tavat. Älä tee sinun tekstailurytmistäsi sääntöä, vaan anna toiselle tilaa ja anna hänen ilmentää omaa tapaansa kommunikoida. Jos te tutustutte lähemmin, kommunikaatio paranee. Jos hän ei laita viestiä, sekin on tärkeä signaali. Eteenpäin!

Sinä tarvitset rajat

Pidä kiinni omista rajoistasi ja aseta selkeät rajat sille, millaista kohtelua hyväksyt ja millaista et. Jos joku ylittää rajasi tai kohtelee sinua epäkunnioittavasti, sinulla on oikeus lopettaa kommunikointi hänen kanssaan. Näkemiin vaan! Lue lisää rajojen ylläpitämisestä täältä.

Pidä huolta itsestäsi

Keskity omaan hyvinvointiisi ja itsetuntoosi. Tee asioita, jotka tuovat sinulle iloa ja antavat sinulle energiaa. Vietä aikaa läheisten ystävien ja perheenjäsenten kanssa, harrasta itsellesi mieluisia aktiviteetteja ja pidä huolta terveydestäsi.

Jos sinua roikotetaan suhteessa, joka ei mene minnekään

Kommunikoi selkeästi. Jos sinusta tuntuu, että sinua manipuloidaan tai että et saa tarpeeksi huomiota, ilmaise tunteesi ja tarpeesi avoimesti ja selkeästi. Hyvä kommunikaatio auttaa sinua ilmaisemaan itseäsi ja asettamaan omat tarpeesi etusijalle. On sinun intresseissäsi lopettaa esimerkiksi tapailu, joka ei vie minnekään. Älä odota toisen tekevän päätöksiä sinun hyväksesi. Sinun on itse tehtävä päätös.

Epäterveen suhteen lopettaminen

Muista, että on tärkeää suojella omia tunteitasi ja asettaa omat tarpeesi etusijalle. Jos jatkuva manipulointi tai epäkunnioittava kohtelu jatkuu, harkitse vakavasti suhteen päättämistä ja siirtymistä eteenpäin. Jokainen ansaitsee terveen ja kunnioittavan suhteen, olipa se sitten verkossa tai kasvotusten. Arvosta aikaasi ja vietä se positiivisten asioiden parissa.

Älä ota ikävää käyttäytymistä henkilökohtaisesti.

Kun tulet ghostatuksi, manipuloiduksi tai muuten ikävästi kohdelluksi, se voi johtua toisen henkilön ongelmista tai epäkypsyydestä. Älä ota sitä henkilökohtaisesti tai ajattele, että se kertoisi jotain sinusta. Ei. Huono käytös kertoo jotain henkilöstä, joka kohtelee toisia ikävästi. Älä juutu tilanteeseen, älä anna sen arvottaa sinua.  Voit löytää hyviä deittailukokemuksia vasta, kun jätät huonot taakse etkä anna niille aikaasi!

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Tukea parisuhteen hyvinvointiin -parisuhdekurssi

Tämä kurssi on suunnattu yksilöille ja pareille, jotka haluavat vahvistaa keskinäistä yhteyttään ja pyrkiä ymmärtämään sekä itseään...

Häpeä ja rakkaus parisuhteessa

Häpeä syntyy, kun yhteys katkeaa: kun ihminen lähestyy toista, mutta toinen kääntää pään pois. Kun tätä tapahtuu merkittävissä...

Pitkäaikainen puoliso – se läheisin, mutta välillä niin ärsyttävä tyyppi!

Tuntuuko pitkä parisuhteesi enemmän rasittavan sinua kuin antavan voimaa? Puolisosi ei tunnu mielenkiintoiselta tyypiltä vaan lähinnä...