Siirry sisältöön

Jos sinulla on deittiuupumus, toimi näin

22.06.2023 klo 11:00 - Kirjoittanut Heli Vaaranen , Psykoterapeutti , Väestöliitto
Deittiuupumus on tila, jossa tunnet uupumusta, turhautumista ja masennusta deittailuprosessin seurauksena. Se voi johtua jatkuvasta pettymysten kokemisesta, toistuvista epäonnistumisista tai pitkittyneestä yksinäisyyden tunteesta deittailun aikana.

Uuden pettymyksen pelko aiheuttaa deittiuupumusta

Deittailu on raskasta, erityisesti jos se jatkuu pitkään ilman toivottua tulosta. Voit kokea motivaation puutetta, väsymystä ja turhautumista. Itseluottamus heikkenee ja negatiiviset tunteet valtaavat alaa. Saatat alkaa puhua kyynisesti deittailusta ja kumppanin löytämisen mahdollisuuksista.

Muita dettiuupumuksen oireita ovat lisääntynyt stressi ja ahdistus deittailuun liittyen.  Pitkään jatkuneet pettymykset voivat aiheuttaa vaikeutta luottaa toisiin ihmisiin, ja vaikeutta antaa mahdollisuus uusille suhteille. Suuri osa deittiuupumuksesta on uuden pettymyksen pelkoa.

Mitä tehdä, kun deittiuupumus iskee?

 

  1. Ota tauko: Jos deittailu tuntuu uuvuttavalta, ota aikaa itsellesi ja anna itsellesi lupa levätä. Fokusoi omiin tarpeisiisi ja tee asioita, jotka tuottavat hyvää oloa.
  2. Arvioi odotuksiasi: Tarkastele omia odotuksiasi ja tavoitteitasi deittailun suhteen. Painostatko itseäsi liikaa tai asetatko liian suuria odotuksia? Pyri olemaan realistinen ja lempeä itsellesi.
  3. Tarkastele deittailustrategiaasi: Voit miettiä, onko deittailustrategiassasi jotain, mitä voit muuttaa tai parantaa. Saatat haluta hakea neuvoja ystäviltä, joilla on positiivisia kokemuksia deittailusta.
  4. Hae tukea: Jaa tunteitasi luotettavien ystävien tai perheenjäsenten kanssa. He voivat tarjota tukea ja ymmärrystä. Voit myös harkita keskusteluterapiaa tukemaan sinua kumppanin etsinnän pohdinnoissa.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Nuorten ja nuorten aikuisten suhde-ja deittailuongelmien tuki Väestöliitosta

Ongelmia parisuhteessa? Entä deittailussa? Sinä alle 29-vuotias, Väestöliiton asiantuntija on tukenasi.

Nuorten ja nuorten aikuisten suhde-ja deittailuongelmien tuki Väestöliitosta

Ongelmia parisuhteessa? Entä deittailussa? Sinä alle 29-vuotias, Väestöliiton asiantuntija on tukenasi.

Häpeä ja rakkaus parisuhteessa

Häpeä syntyy, kun yhteys katkeaa: kun ihminen lähestyy toista, mutta toinen kääntää pään pois. Kun tätä tapahtuu merkittävissä...