Siirry sisältöön

Itsetuntoa vahvistava harjoitus deittailijalle

14.07.2023 klo 12:03 - Tuottanut Väestöliitto
Deittailu voi olla vauhdikasta. Uusia kohtaamisia tulee eteen, vaikka olisit jo valmis seurusteluun. Ethän anna tilanteen lannistaa sinua tai uskoa itseesi. Olet jollekin juuri se oikea, mutta te kaksi ette ole vielä kohdanneet! Alla kuusiosainen itsetuntoa vahvistava harjoitus deittailijalle.

Miten omaa ajatteluaan voi kehittää positiiviseen suuntaan?

Tee positiivinen itsearviointi.  Aloita harjoitus kirjoittamalla ylös omat vahvuutesi, kiinnostuksen kohteesi, saavutuksesi ja ainutlaatuiset ominaisuutesi. Ole objektiivinen ja armollinen itseäsi kohtaan. Tämä auttaa sinua näkemään itsesi positiivisessa valossa ja tunnistamaan, miksi sinä olet jollekin se kaikkein kiinnostavin ihminen!

Voimaa menneistä onnistumisista

Tarkastele menneitä onnistumisia. Mieti aiempia tilanteita, joissa olet onnistunut luomaan yhteyden toisiin ihmisiin tai saavuttanut jotain deittailuun liittyvää. Voit pohtia esimerkiksi positiivisia deittailukokemuksia, hyviä keskusteluja tai ihmissuhteita, joissa olet tuntenut olevasi arvostettu ja hyväksytty.

Irti negatiivisesta ajatuskehästä!

Haasta negatiiviset ajatuksesi. Kirjaa ylös kaikki negatiiviset ajatukset, jotka liittyvät siihen, miksi sinun on vaikea joskus uskoa mahdollisuuksiisi löytää kumppani. Käy läpi nämä ajatukset ja kyseenalaista ne. Etsi vasta-argumentteja ja todisteita, jotka osoittavat, että negatiiviset ajatukset itsestäsi eivät pidä paikkaansa.

Kerää rohkeutesi ja etene pienin askelin

Ota pieniä askelia kohti tavoitettasi. Aseta itsellesi pieniä ja konkreettisia tavoitteita, jotka auttavat sinua pääsemään lähemmäs kumppanin löytämistä. Tavoitteet voivat olla esimerkiksi päivittäisten sosiaalisten tilanteiden hakemista, uusien ihmisten tapaamista tai deittailusovellusten käyttämistä. Pidä nämä tavoitteet realistisina ja saavutettavina.

Kerro muillekin, mitä haluat löytää

Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka tukevat sinua ja haluavat toiveidesi toteutuvan. Pyydä kavereita ja perheenjäseniä tukemaan sinua tässä harjoituksessa. Kerro heille, mitä etsit ja toivot, ja pyydä heitä rohkaisemaan ja tukemaan sinua matkallasi. Voit myös harkita ihmissuhteiden ammattilaisen, kuten psykologin tai psykoterapeutin avun hakemista, joka voi tarjota sinulle tukea ja ohjausta. Huomaa Väestöliiton maksuttomat palvelut nuorille aikuisille osoitteessa https://www.hyvakysymys.fi/paivystyschatti/parisuhdeongelmat/

Kärsivällisyyttä!

Ole kärsivällinen: Muista, että deittailu voi vaatia aikaa ja vaivaa. Älä anna pettymysten tai epäonnistumisten lannistaa sinua. Jatka harjoittelua ja pysy avoimena uusille mahdollisuuksille.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Perhepulma-chat alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten vanhemmille ja lasta odottaville

Tule juttelemaan maksutta ja luottamuksellisesti Väestöliiton asiantuntijan kanssa, jos sinulla on vanhemmuuteen, pari- tai perhesuhteisiin tai...

Chat intiimien ihmissuhteiden ja niiden solmimisen tueksi nuorille ja nuorille aikuisille

Ongelmia parisuhteessa tai deittailussa? Väestöliiton asiantuntija tukee sinua, alle 29-vuotias

Chat intiimien ihmissuhteiden ja niiden solmimisen tueksi nuorille ja nuorille aikuisille

Ongelmia parisuhteessa tai deittailussa? Väestöliiton asiantuntija tukee sinua, alle 29-vuotias