Siirry sisältöön

Harjoitustehtävä ujoille deittailijoille

14.07.2023 klo 12:59 - Tuottanut Väestöliitto
Tuntemattomien tapaaminen ja kahvittelu ihan uusien ihmisten kanssa voi olla joskus liian jännittävää. Voi olla että sinua hermostuttaa ja ujostuttaa, mutta ujouteenkin auttaa harjoittelu.

Mistä hitunen rohkeutta?

Valitse pieni ja matalan paineen tilanne. Etsi tilanne, jossa voit harjoitella sosiaalisia taitoja ilman suurta painetta tai stressiä. Esimerkiksi voit mennä kahvilaan tai puistoon ja aloittaa lyhyitä keskusteluja muiden ihmisten kanssa. Aloita juttelu kavereidesi kavereiden kanssa.

Älä päästä itseäsi liian helpolla – voit ottaa ensimmäisen askeleen!

Aseta itsellesi pieni ja saavutettava tavoite. Tavoitteesi voi olla esimerkiksi aloittaa keskustelu vähintään kahden tuntemattoman ihmisen kanssa tai esittää kysymys jollekin. Voit myös jutella tuntemattoman kanssa harmittomasta aiheesta – se on pieni ja sinua rohkaiseva teko!

Voit avata keskusteluja ja hymyillä kivoille ihmisille

Käytä keskustelun avaamiseen avoimia kysymyksiä, jotka edistävät keskustelun jatkumista. Esimerkiksi “Mitä mieltä olit luennosta?” tai “Miten pitkiä päiviä olet täällä töissä?” Tällaiset kysymykset kannustavat toista osapuolta avaamaan itseään enemmän.

Opettele hyväksi kuuntelijaksi

Kuuntele aktiivisesti, kun joku kiinnostuksesi kohde juttelee kaveriporukassa.  Keskity kuuntelemaan häntä ja ole läsnä keskustelussa. Kysy lisäkysymyksiä, niin puhuja käsittää, että olet aidosti kiinnostunut!  Kun osoitat kiinnostusta tarinankertojiin, saat myös heidän huomionsa puoleesi.

Harjoittelun pitää olla mukavaa

Rentoudu ja ota nämä pienet rohkeusharjoitukset kevyesti. Tarkoitus on, että sinulla on mukavaa. Älä painosta itseäsi tai aseta liikaa odotuksia. Muista ottaa tilanne kevyesti ja huumorilla. Naura itsellesi ja anna itsesi tehdä virheitä. Harjoittelun tarkoitus on oppia ja kehittyä, ei tarvitse olla täydellinen (kukaan ei ole täydellinen!).

Palkitse itseäsi pienistä, rohkeista sanoista ja teoista

Kun olet suorittanut pienen rohkeusharjoituksen, ota hetki arvioidaksesi omaa suoritustasi. Arvioi ja palkitse itseäsi. Huomioi, mikä toimi kivasti ja mistä voit oppia. Palkitse itsesi pienellä palkinnolla tai kehulla, jotta vahvistat positiivista kokemusta ja motivoidut jatkamaan harjoittelua.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Perhepulma-chat alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten vanhemmille ja lasta odottaville

Tule juttelemaan maksutta ja luottamuksellisesti Väestöliiton asiantuntijan kanssa, jos sinulla on vanhemmuuteen, pari- tai perhesuhteisiin tai...

Perhepulma-chat alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten vanhemmille ja lasta odottaville

Tule juttelemaan maksutta ja luottamuksellisesti Väestöliiton asiantuntijan kanssa, jos sinulla on vanhemmuuteen, pari- tai perhesuhteisiin tai...

Tukea parisuhteen hyvinvointiin -parisuhdekurssi

Tämä kurssi on suunnattu yksilöille ja pareille, jotka haluavat vahvistaa keskinäistä yhteyttään ja pyrkiä ymmärtämään sekä itseään...