Siirry sisältöön

Koulutus Elämään -terveyskasvatusohjelma

Julkaistu 18.01.2019 - Tuottanut Koulutus Elämään Säätiö
Koulutus Elämään –terveyskasvatusohjelman ydinteemoja ovat terveellisen ravinnon, riittävän levon ja liikunnan vaikutukset hyvinvointiin, päihdekasvatus sekä lapsen itsetunnon vahvistaminen. Ohjelman kohderyhmää ovat 3-13 -vuotiaat lapset ja nuoret.

Opetusohjelmamme on suunnattu 3-13 -vuotiaille lapsille. Kullekin ikäryhmälle on rakennettu oma, ikään perustuva pedagoginen lähestymistapa. Vuosittain etenevät oppitunnit muodostavat yhdessä yhdeksän vuotta kestävän opintokokonaisuuden. Opetus toteutetaan päiväkotien ja alakoulujen omissa tiloissa, erityiskoulutuksen saaneiden kasvatusalan ammattilaisten johdolla. Oppimisympäristönä toimii tavallisesta luokkatilasta poikkeava, koulun tiloihin pystytetty Koulutus Elämään -Studio. Opetuksessa hyödynnetään iPad-teknologiaa.

Koulutus Elämään -oppitunneilla lapsi saa tietoa omasta kehosta ja sen toiminnasta kiinnostavalla ja helposti ymmärrettävällä tavalla sekä oppii saamansa tiedon pohjalta tekemään hyviä, terveyteen liittyviä valintoja. Päihteisiin liittyvän opetuksen tavoitteena on siirtää nuorten päihdekokeilujen aloitusikää eteenpäin. Päihteistä on hyvä puhua jo ennen yläkouluikää, sillä päihdekokeilut ovat aikaistuneet.

Yhteistyö vanhempien, päiväkotien ja koulujen kanssa on myös olennainen osa toimintaamme. Yhteistyö vanhempien kanssa on erityisen tärkeää, sillä ikäryhmässä valinnat tehdään tällöin vielä lähes kokonaan kodin ja vanhempien kautta. Laajempana yhteiskunnallisena tavoitteenamme on vaikuttaa positiivisesti suomalaisten hyvinvointiin. Muun muassa  päihteistä ja ylipainosta aiheutuneet ongelmat ovat yksi suurimpia uhkia kansanterveydellemme.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Mitä on astman hallinta? / Astman omahoidon ABC -hankkeen tietoisku

Tallenne Astman omahoidon ABC -hankkeen tietoiskusta. Luennoimassa keuhkolääkäri Antti Saarinen Filha ry:stä.

Digilaitteet ja keskittyminen, tehtäviä lapsen kanssa

Tässä osuudessa voitte käsitellä yhdessä lapsen kanssa digilaitteiden vaikutuksia keskittymiseen. Lue alapuolella olevat tehtävänannot....

Vertaistuesta voimaa astman omahoitoon

Astman omahoidolla tarkoitetaan sairastuneen osallistumista oman hoitonsa suunnitteluun ja toteutukseen. Omahoidon toteuttamiseen saat tukea...