Siirry sisältöön

Voiko pillereistä pitää tauon kesken liuskan?

ID 280114

Hei! Olen nyt syönyt pillereitä kolme ja puoli liuskaa putkeen, ja haluiaisin pitää tauon nyt. Jos pitäisin tauon neljännen liuskan syötyä, kuukautiset ajoittuisi tosi tyhmään ajankohtaan. Onko siis mahdollista pitää pillereistä tauko kesken liuskan ilman että ehkäisyteho kärsii?

Asiantuntija vastaa

11.07.2022 klo 13:52 , Väestöliitto

Hei, ja kiitos yhteydenotostasi nettineuvontaan!

Eri pillereissä voi olla hieman erilaiset ohjeet kuukautisten siirtämisen suhteen. Tiettyä ehkäisyvalmistetta koskevat ohjeet käytöstä ja mahdollisista poikkeustilanteista löytyvät tuotteen pakkausselosteesta. Kannattaa siis katsoa oman valmisteen pakkausselosteesta, löytyykö sieltä vastaus taukoviikon pitämisestä kesken liuskan. Pakkausseloste tulee mukana lääkkeen pahvipakkauksessa. Lääkkeiden pakkausselosteet löytyvät myös tuotteen nimellä hakien täältä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen sivuilta. Jos pakkausselosteesta ei löydy vastausta pohtimaasi kysymykseen, kannattaa kääntyä lääkkeen määränneen lääkärin tai apteekin henkilökunnan puoleen.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Testaa tietosi orgasmista!

Tämän testin avulla pääset pohtimaan orgasmia! Testi koostuu 11:stä kysymyksestä, joihin on on esitetty kolme tai kaksi vastausvaihtoehtoa....

Kondom kevttimraavâ

Kondominkäyttöohje inarinsaameksi.

Kondoma geavahanrávvagat

Kondomin käyttöohje pohjoissaameksi.