Siirry sisältöön

Saako sairaana runkata?

ID 285701

Kaveri sanoi että kipeänä ei kannata runkata muuten tulee joku sydänlihastulehdus. Onko tämä totta?

Asiantuntija vastaa

20.10.2022 klo 09:45 , Väestöliitto

Hei ja kiitos yhteydenotostasi! Lähtökohtaisesti sairastaminen ei ole este runkkaamiselle. Sairaana ollessa tulisi kuitenkin välttää kovaa fyysistä ponnistelua sekä liikuntasuorituksia, kunnes oireet helpottavat. Sairaana liikkuminen sykettä nostattavasti voi pidentää toipumisaikaa ja kuumeisena liikkumisesta voi pahimmillaan seurata sydänlihastulehdus tai verenmyrkytys. Sen vuoksi sairaana ollessa suositellaan pääasiassa lepoa, jotta keho pääsee paranemaan. Voit lukea lisää runkkaamisesta sairaana täältä.

Ajoittaisesta runkkaamisesta ei siis ole haittaa, jos se ei kovasti rasita kehoa ja se tuntuu itsestä hyvältä. Runkkaamisen kanssa kannattaa kuitenkin ottaa rauhallisemmin, kunnes oireet ovat väistyneet, minkä jälkeen sitä voi harrastaa taas entiseen tapaan.

Toivottavasti tästä oli sinulle apua! Mikäli sinulle jäi vielä kysyttävää tai haluat jutella asiasta enemmän, voit tulla juttelemaan maksuttomaan seksuaalineuvontachattiimme, jonka aukioloajat löydät täältä.

 

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Testaa tietosi orgasmista!

Tämän testin avulla pääset pohtimaan orgasmia! Testi koostuu 11:stä kysymyksestä, joihin on on esitetty kolme tai kaksi vastausvaihtoehtoa....

Kondom kevttimraavâ

Kondominkäyttöohje inarinsaameksi.

Kondoma geavahanrávvagat

Kondomin käyttöohje pohjoissaameksi.