Siirry sisältöön

Miten verestä otettua raskaustestiä luetaan?

ID 264673

Hei! Miten verestä otettua raskaustestiä luetaan? Vastaus minulla oli alle 0.3 eli mitä tämä tarkoittaa? Enhän ole raskaana?

Asiantuntija vastaa

17.11.2021 klo 10:50 , Väestöliitto

Hei ja kiitos kysymyksestäsi.

Raskaustesti perustuu hCG:n eli istukkahormonin tason mittaamiseen virtsasta tai verestä. Hedelmöittymisen jälkeen istukkahormoni lisääntyy tasaisesti raskaana olevan kehossa raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana. Ei-raskaana olevien hCg-pitoisuus on alle 5 mIU/ml.

Kysymyksesi perusteella on kuitenkin vaikeaa sanoa, onko antamasi arvo hCG:n taso vai jokin muu. Emme valitettavasti voi todeta raskautta tätä kautta, vaan sinun tulee olla yhteydessä lääkäriin tai terveydenhoitajaan, joka pystyy tulkitsemaan tuloksen sinulta saatujen kokonaistietojen pohjalta. Jos saamasi tulos näkyy OmaKanta-palvelussa, on siellä luultavasti myös selite saamallesi arvolle.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Perustietoa raskaudenkeskeytyksistä

Tällä luennolla kuulet perustietoa liittyen raskaudenkeskeytyksiin. Seuraavan noin 30 minuutin aikana käsitellään yleisimpiä tapoja, joilla ei...

Kuinka aborttiprosessi etenee?

Tällä luennolla kuulet kuinka aborttiprosessi etenee ja mitä siinä tapahtuu.

Seksuaalisuus chat 13.4.2023

Haluatko jutella siitä miten gynekologiset oireet voivat vaikuttaa omaan seksuaalisuuteen ja sen toteuttamiseen? Tervetuloa endometrioosin,...