Siirry sisältöön

Miksi menkat on 4 kk myöhässä, vaikka en ole raskaana?

ID 233752

Mitä tehdä kun menkat on myöhässä reilu 4 kk ja raskauden mahdollisuus on testattu enkä ole raskaana. Mikä voisi vaikuttaa niiden myöhässä oloon?

Asiantuntija vastaa

10.11.2020 klo 11:03 , Väestöliitto

Moi ja kiitos kysymyksestäsi, jossa mietit, mistä menkkojen poissaolo neljän kuukauden ajan voi johtua, kun tiedät, että et ole raskaana. Kun raskauden mahdollisuus on suljettu pois, seuraavaksi tavallisimpia syitä kuukautisten poisjäämiseen ovat nopea laihduttaminen, syömishäiriöt, liiallinen liikunta ja voimakas stressi, esimerkiksi kouluhuolet tai yksityiselämään liittyvät surut ja murheet.

Joskus kuukautisten poisjääminen ilman syytä voi kieliä hormonaalisista muutoksista tai hoitoa vaativista sairauksista. Siksi jos kuukautiset ovat ilman selvää syytä pois yli kolmen kierron ajan, on tilanne aina syytä tutkia lääkärissä. Koska kerrot, että menkkasi ovat olleet myöhässä jo reilu 4 kuukautta, sinun kannattaa varata nyt mahdollisimman pian aika lääkärille, jotta saat syyn selville. Lääkäriajan saat varattua esimerkiksi koulu- tai opiskeluterveydenhuollon kautta tai soittamalla omalle terveysasemallesi.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Perustietoa raskaudenkeskeytyksistä

Tällä luennolla kuulet perustietoa liittyen raskaudenkeskeytyksiin. Seuraavan noin 30 minuutin aikana käsitellään yleisimpiä tapoja, joilla ei...

Kuinka aborttiprosessi etenee?

Tällä luennolla kuulet kuinka aborttiprosessi etenee ja mitä siinä tapahtuu.

Seksuaalisuus chat 13.4.2023

Haluatko jutella siitä miten gynekologiset oireet voivat vaikuttaa omaan seksuaalisuuteen ja sen toteuttamiseen? Tervetuloa endometrioosin,...