Siirry sisältöön

Perhepulma - Apua ja tukea lapsiperheille

20.04.2020 klo 08:44 - Tuottanut Väestöliitto
Onko sinulla lasten kasvatukseen tai parisuhteeseen liittyviä huolia, joista haluaisit jutella? Väestöliitto tarjoaa tietoa ja tukea perheille, joissa on alle kouluikäisiä lapsia. Perhepulmapuhelin alle kouluikäisten lasten vanhemmille vanhemmuuden kysymyksiin palvelee takaisinsoittoperiaatteella numerossa 040 668 4101. Lapsiperheiden parisuhdepulmissa palvelee parisuhdepuhelin tiistaisin klo 13-15 sekä 18-21 sekä torstaisin klo 13-15 numerossa 040 6794770. Päivystävä Perhepulma-chat on avoinna maanantaisin klo 18-21 sekä keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9:30-11:30. Voit myös varata oman ajan chattiin asiantuntijan kanssa tai lähettää kysymyksesi asiantuntijalle vastattavaksi Kysy asiantuntijalta -palstallamme. Palvelumme ovat maksuttomia.

UUTTA! Päivystävä Perhepulma-chat avoinna myös maanantai-iltaisin ja Parisuhdepuhelin tiistai-iltaisin.

Perhepulma-chat (nyt myös iltapäivystys maanantaisin)

Perhepulma-chatissa voit keskustella kahden kesken Väestöliiton asiantuntijan kanssa ilman ajanvarausta vanhemmuuden, parisuhteen tai arjen asioista. Perhepulma-chat päivystää maanantai-iltaisin klo 18-21 sekä keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.30-11.30. Palvelussa voi asioida suomeksi tai englanniksi.

Pääset chattiin tästä: Perhepulma-chat

Ajanvarauschat

Jos sinulla on huolia tai kysyttävää parisuhteista tai vanhemmuudesta, voit varata ajan chat-keskusteluun asiantuntijan kanssa. Uusia aikoja tulee tarjolle päivittäin. Voit tulla juttelemaan yksin tai kumppanisi kanssa. Palvelussa voi asioida suomeksi tai englanniksi.

Tarkista vapaiden aikojen tilanne ja varaa aika täältä: Ajanvarauschat

Parisuhdepuhelin (nyt myös iltapäivystys tiistaisin)

Väestöliiton parisuhdepuhelin palvelee alle kouluikäisten lasten vanhempia parisuhteen huoliin liittyvissä kysymyksissä numerossa 040 679 4770 tiistaisin klo 13-15 ja 18-21 sekä torstaisin klo 13-15. Puhelu maksaa tavallisen puhelun hinnan. Palvelussa voi asioida suomeksi tai englanniksi.

Lisätietoa puhelinpalvelusta: Parisuhdepuhelin

Perhepulmapuhelin

Väestöliiton auttava puhelin alle kouluikäisten lasten vanhemmille vanhemmuuden kysymyksiin. Neuvontaa tarjotaan suomeksi, englanniksi ja venäjäksi takaisinsoittoperiaatteella numerossa 040 668 4101. Puhelu maksaa tavallisen puhelun hinnan. Palvelussa voi asioida suomeksi, englanniksi tai venäjäksi.

Lisätietoa puhelinpalvelusta: Perhepulmapuhelin

Minä ja me parisuhteessa -verkkokurssi pienten lasten vanhemmille

Olemme julkaisseet ilmaisen, erityisesti pienten lasten vanhemmille, tarkoitetun parisuhdekurssin. Kaksivaiheisen verkkokokonaisuuden voi tehdän yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Tartu arjen haasteisiin ja löydä keinoja parisuhteesi läheisyyden, vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen. Keskustelkaa tämän aineiston herättämistä ajatuksista yhdessä. Kesto n. 30min.

Kurssin pystyy suorittamaan myös ruudunlukijalla ja näppäinkomennoilla. Kurssille ei tarvitse kirjautua, eikä mitään tietoja tallenneta.

Siirry tästä kurssille.

Perhepulma – kysy asiantuntijalta -palsta

Voit lisätä oman kysymyksesi Väestöliiton asiantuntijalle vastattavaksi Perhepulma – kysy asiantuntijalta -kysymys vastaus -palstalle. Jotta muutkin samaa asiaa kenties pohtivat saisivat tilanteeseensa apua, julkaisemme kysymyksen ja vastauksen palstallamme – kuitenkin niin, ettei sinua voida tunnistaa. Jos kysymys on hyvin arkaluontoinen ja henkilökohtainen, vastaamme vain sinulle – henkilökohtaisesti.

Jätä kysymyksesi tästä: Perhepulma -kysy asiantuntijalta -palsta

Mm. näitä muut vanhemmat ovat kysyneet:

Vanhemmuuteen ja isovanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä

Parisuhteeseen ja seurusteluun liittyvät kysymykset

Vanhempien taukopaikka -ryhmächat

Uuvuttaako yllättävä tilanne? Pohdituttaako parisuhde ja vanhemmuus? Kaipaatko vanhempien välistä keskusteluseuraa? Tervetuloa keskustelemaan ryhmächattiin muiden vanhempien kanssa ja jakamaan ajatuksia sekä vinkkejä, miten pitää huolta omasta jaksamisesta ja selviytyä arjesta. Mukana myös Väestöliiton työntekijät. Löydät chatin täältä: Ryhmächatit

Ryhmächat on nyt tauolla.

Uusimpia Väestöliiton artikkeleja perheille

Koronaan liittyviä artikkeleja

Maksuttomat nettikurssit

Videot

Perhe eristyksissä

Löydät lisää Väestöliiton ja monien muiden järjestöjen vanhemmille suunnattuja palveluja ja materiaaleja, kuten artikkelit, verkkokurssit, videot ja testit Hyvä kysymys -palvelusta aihealueelta vanhemmuus.

Puuhaa perheille

Puuhaa perheille

Me Väestöliitossa haluamme tukea perheitä luomalla perheille yhteisiä puuhahetkiä erilaisten pelien ja askartelun myötä sekä helpottamaan arjen kulkua tuottamalla vanhemmille erilaisia materiaaleja. Kaikki tuottamamme materiaalit ja pelit ovat täysin maksuttomia ja kaikille saatavilla.

Koko perheen joulukalenteri

Seuraa meitä myös Facebookissa:

www.facebook.com/vanhempienvaestoliitto

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Perhepulma ajanvarauschat

Koetko haasteita parisuhteessa ja vanhemmuudessa? Älä jää yksin vaan tule keskustelemaan Väestöliiton asiantuntijan kanssa. Jos chat on jo...

Perhepulma ajanvarauschat

Koetko haasteita parisuhteessa ja vanhemmuudessa? Älä jää yksin vaan tule keskustelemaan Väestöliiton asiantuntijan kanssa. Jos chat on jo...

Perhepulma ajanvarauschat

Koetko haasteita parisuhteessa ja vanhemmuudessa? Älä jää yksin vaan tule keskustelemaan Väestöliiton asiantuntijan kanssa. Jos chat on jo...