Siirry sisältöön

Perhepulma - puhelinneuvontaa pienten lasten vanhemmille

Soittoajat

Tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 18-20. Voit myös koska tahansa jättää numeroon soittopyynnön joko tekstiviestinä tai ääniviestinä.

Väestöliiton Perhepulmapuhelin palvelee alle kouluikäisten lasten vanhempia vanhemmuuteen, ihmissuhteisiin, lasten kasvatukseen, kasvuun ja kehitykseen liittyvissä huolissa ja kysymyksissä numerossa 040 668 4101 päivystyksellisesti ti ja ke klo 18-20 (Iltapäivystys on suljettuna 18.-31.7.). Muina aikoina jätä numeroon soittopyyntö joko tekstiviestinä tai ääniviestinä. Kerro viestissäsi, mihin aikaan voimme soittaa sinulle takaisin sopiaksemme keskustelulle sopivan ajankohdan.

Asiasi voi koskea esimerkiksi:

  • omaa jaksamista vanhempana
  • haastavia kasvatustilanteita
  • sisarusten välisiä haastavia tilanteita
  • lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvää huolta (uni, ravinto, oppiminen, seksuaalisuus)
  • ihmissuhde tai seksuaalisuuteen liittyvää huolta
  • Voit jutella kanssamme myös, jos hyökkäys Ukrainaan aiheuttaa perheessänne huolta. Lue myös vinkkimme pelottavan asian käsittelyyn lasten kanssa.

Perhepulmapuhelin palvelee tiistai- ja keskiviikko iltaisin klo 18-20 numerossa 040 668 4101. Muina aikoina voit jättää soittopyynnön numeroon 040 668 4101 joko tekstiviestinä tai ääniviestinä. Sinun ei tarvitse kertoa nimeäsi jos et halua, mutta kerro, mistä numerosta sinut tavoitamme ja mihin aikaan on sopiva hetki soittaa ja sopia keskustelulle sopiva ajankohta. Palvelemme numerossa suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja ukrainaksi.

Käsittelemme soittopyynnöt niiden saapumisjärjestyksessä.

Puhelusta maksat tavallisen puhelun hinnan.

Voit ajanvarauksen yhteydessä päättää, käydäänkö keskustelu puhelimitse, videopuheluna vai chattina. Voit tarvittaessa tavata asiantuntijaa 1-5- kertaa.

Keskustelu on luottamuksellista ja asiantuntijoitamme sitoo vaitiolovelvollisuus. Asiantuntijoilla on kuitenkin lastensuojeluilmoitusvelvollisuus, mikäli puhelussa tulee ilmi lapsen terveyden tai hyvinvoinnin vaarantavia asioita.

Tuottanut Väestöliitto
Aihealueet:  Arki , Vanhemmuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Perhepulma ajanvarauschat

Koetko haasteita vanhemmuudessa, parisuhteessa tai arjessa. Älä jää ajatustesi kanssa yksin. Tervetuloa juttelemaan luottamuksellisesti...

Perhepulma ajanvarauschat vanhemmille

Koetko haasteita parisuhteessa tai vanhemmuudessa? Älä jää yksin vaan tule keskustelemaan Väestöliiton asiantuntijan kanssa. Jos chat on jo...

Perhepulma ajanvarauschat

Koetko haasteita parisuhteessa tai vanhemmuudessa? Älä jää yksin vaan tule keskustelemaan Väestöliiton asiantuntijan kanssa. Jos chat on jo...