Siirry sisältöön

Perhepulma - puhelinneuvontaa alle 18-vuotiaiden lasten vanhemmille

Soittoajat

Jätä soittopyyntö joko tekstiviestinä tai ääniviestinä. Soitamme sinulle takaisin sopiaksemme keskustelulle sopivan ajan.

Väestöliiton Perhepulmapuhelin palvelee alle 18-vuotiaiden lasten vanhempia vanhemmuuteen, ihmissuhteisiin, lasten kasvatukseen, kasvuun ja kehitykseen liittyvissä huolissa ja kysymyksissä numerossa +358 40 668 4101.

Väestöliiton Perhepulma-palvelut ovat kesätauolla 1.-31.7. 
Voit jättää yhteydenottopyynnön kesätauon aikana numeroon: 040 668 4101 sekä sähköpostitse osoitteeseen: vanhemmuus (at) vaestoliitto.fi. Yhteydenottopyyntöihin vastataan niiden saapumisjärjestyksessä elokuun alusta lähtien.

Asiasi voi koskea esimerkiksi:

  • omaa jaksamista vanhempana
  • haastavia kasvatustilanteita
  • sisarusten välisiä haastavia tilanteita
  • lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvää huolta (uni, ravinto, oppiminen, seksuaalisuus)
  • ihmissuhde tai seksuaalisuuteen liittyvää huolta
  • Voit jutella kanssamme myös, jos hyökkäys Ukrainaan aiheuttaa perheessänne huolta. Lue myös vinkkimme pelottavan asian käsittelyyn lasten kanssa.

Perhepulmapuhelin palvelee takaisinsoittoperiaatteella numerossa +358 40 668 4101
Jätä soittopyyntö numeroon +358 40 668 4101 joko tekstiviestinä tai ääniviestinä. Sinun ei tarvitse kertoa nimeäsi jos et halua, mutta kerro, mistä numerosta sinut tavoitamme ja mihin aikaan on sopiva hetki soittaa ja sopia keskustelulle sopiva ajankohta. Palvelemme numerossa suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Käsittelemme soittopyynnöt niiden saapumisjärjestyksessä.

Puhelusta maksat tavallisen puhelun hinnan.

Voit ajanvarauksen yhteydessä päättää, käydäänkö keskustelu puhelimitse, videopuheluna vai chattina. Voit tarvittaessa tavata asiantuntijaa 1-5 kertaa.

Keskustelu on luottamuksellista ja asiantuntijoitamme sitoo vaitiolovelvollisuus. Asiantuntijoilla on kuitenkin lastensuojeluilmoitusvelvollisuus, mikäli puhelussa tulee ilmi lapsen terveyden tai hyvinvoinnin vaarantavia asioita.

Tuottanut Väestöliitto
Aihealueet:  Arki , Vanhemmuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Perhepulma-chat alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten vanhemmille ja lasta odottaville

Tule juttelemaan maksutta ja luottamuksellisesti Väestöliiton asiantuntijan kanssa, jos sinulla on vanhemmuuteen, pari- tai perhesuhteisiin tai...

Tunnepuhuri - hengitys- ja mielikuvaharjoitus

Tämä tunnesäätelyharjoitus voi auttaa rauhoittamaan lasta tunnekuohun aikana. Kun lapsi hermostuu ja on tunnekuohun vallassa, lapsen vireystila...

Lapsen viisi toivetta eroaville vanhemmille

Vanhempien ero on myös lapsen kriisi. Eroavat aikuiset voivat sitä omalla toiminnallaan syventää tai madaltaa. Parhaimmillaan vanhemmat...