Siirry sisältöön

Apua väkivallan uhreille ja tekijöille

16.10.2018 klo 16:09 - Kirjoittanut Väestöliiton asiantuntija , Väestöliitto
Väkivallan uhreille ja tekijöille löytyy apua. Sitä voi etsiä sekä julkiselta puolelta että järjestöistä. Väestöliiton parisuhdeneuvonnassa ja -terapiassa voi myös keskustella parisuhdeväkivallasta.

Välitön hätä

 • Yleinen hätänumero 112
 • Hyvinvointialueiden sosiaalipäivystykset (kiireelliset asiat virka-ajan ulkopuolella)

Muu julkinen apu ja tuki

 • Terveyskeskukset
 • Äitiys- ja lastenneuvolat
 • Työterveyshuolto
 • Mielenterveystoimistot
 • Perheneuvolat
 • A-klinikat
 • Sosiaalitoimistot
 • Seurakunnat
 • Oikeusaputoimistot
 • Järjestöjen tarjoama apu uhreille

Ensi- ja turvakotien liitto 
Ensi- ja turvakotien liitto on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö, jonka tarkoituksena on tukea vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä ehkäistä perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa.

Nettiturvakoti
Nettiturvakoti on Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämä verkkopalvelu.

Naisten Linja
Naisten Linjalla naiset ja tytöt voivat kertoa kokemastaan luottamuksellisesti ja nimettömänä. Päivystys toimii suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi ja englanniksi.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen
Tukinainen tarjoaa ammattiapua seksuaalisesta väkivallasta ja hyväksikäytöstä selviytymiseen.

Monika-Naiset ry 
Maahanmuuttajanaisjärjestöjen keskusjärjestö, joka kehittää ja tarjoaa palveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja lapsille.

Rikosuhripäivystys
Maksuttomasti tukea ja neuvoja rikoksen uhreille, heidän läheisilleen ja todistajille. Apua saa puhelimitse, verkossa ja kasvotusten.
Auttava puhelin: 116 006
Juristin puhelinneuvonta: 0800 161 177
Rikosuhripäivystyksen chat: www.riku.fi

Non Fighting Generation ry

Järjestö tarjoaa vertaiskeskusteluryhmiä sekä yksilötyötä väkivaltaisesti oireileville nuorille.

Mieli ry

Lyhytkestoista keskusteluapua kriisistä selviytymisen tueksi.

Apua väkivallan tekijöille

Väkivallan käytön lopettaminen on mahdollista. Tekijän on otettava vastuu omista teoistaan ja käyttäytymisestään, sillä muutos ei koskaan ole väkivallan kohteena olleen henkilön vastuulla. Tämä vaatii tekijältä motivaatiota pitkäkestoiseen prosessiin ja ammattiapuun. Positiivisia kokemuksia väkivallan loppumisesta on syntynyt, kun tekijä on ottanut vastuun omasta käyttäytymisestään.

Jussi-työ
Jussi-työn tavoitteena on tukea miehiä löytämään väkivallattomia ongelmanratkaisukeinoja, sekä auttaa miehiä elämään turvallisesti itsensä ja läheistensä kanssa.

Lyömätön linja Espoossa
Lyömättömän linjan Väkivallan katkaisu -ohjelman avulla voi kehittää itselleen valmiuksia ja välineitä väkivallan käytöstä eroon pääsemiseen.

Miehen linja
Miehen Linja on Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama projekti, joka keskittyy perheessä väkivaltaisesti käyttäytyneiden maahanmuuttajamiesten auttamiseen ja tukemiseen. Pohjana on Lyömätön Linja Espoossa -toiminnassa kehitetty väkivallan katkaisuohjelma.

Maria-Akatemia
Maria-Akatemia ylläpitää tukipalvelua naisille, jotka ovat huolissaan omasta aggressiivisuudesta tai väkivaltaisuudesta. Palvelut löydät osoitteesta naisenvakivalta.fi

Miessakit ry:n Lyömätön Linja
Lyömätön Linja on lähisuhdeväkivaltaan erikoistunut toimintamuoto. Asiakkaaksi voivat hakeutua kaikki henkistä tai fyysistä väkivaltaa seurustelukumppaniaan, puolisoaan, lastaan tai muuta läheistään kohtaan käyttäneet miehet. Työmuotoina käytetään yksilö- ja paritapaamisia.

Päivitetty 30.8.2023

Aihealueet:  Kriisit , Parisuhde

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Väkivaltaa Kokeneet Miehet

Väkivaltaa Kokeneet Miehet auttaa henkistä tai fyysistä väkivaltaa lähisuhteissaan tai kadulla kokeneita miehiä. Keskusteluapua on tarjolla...

Erosta Elossa – erokriisiapua miehille

Erosta Elossa tukee ja opastaa miehiä ero-ongelmien käsittelyssä ja niistä selviämisessä tarjoamalla henkilökohtaista keskusteluapua, neuvontaa...

Sinulle nuori, jonka vanhempi on sairastunut syöpään

Vanhemman sairastuminen syöpään voi olla rankka asia kohdata. Se herättää meissä monia kysymyksiä ja tunteita. Tälle sivustolle on kerätty...