Siirry sisältöön

Erosta Elossa – erokriisiapua miehille

Julkaistu 29.12.2023 - Tuottanut Miessakit ry
Erosta Elossa tukee ja opastaa miehiä ero-ongelmien käsittelyssä ja niistä selviämisessä tarjoamalla henkilökohtaista keskusteluapua, neuvontaa ja vertaistukea. Miehet saavat apua kysymyksiin, joita nousee niin parisuhteen uhatessa päättyä kuin eroprosessin aikana ja sen jälkeen. Toiminta on maksutonta.

Erosta Elossa auttaa miehiä käsittelemään haasteita, joita parisuhteen päättymisen uhka, varsinainen eroprosessi ja aika eron jälkeen aiheuttavat. Palvelun asiakkaiksi voivat hakeutua miehet, jotka kokevat tarvitsevansa keskusteluapua, neuvontaa ja vertaistukea erotilanteessa. Toiminnan yhtenä keskeisenä tavoitteena on turvata lapsen ja isän suhteen jatkuminen myös eron jälkeen.

Palvelu tarjoaa keskustelutukea ja neuvontaa henkilökohtaisin tapaamisin, videovälitteisesti, sähköpostitse ja puhelimitse.. Yhteydenotot ja ajanvaraukset puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä yhteydenottolomakkeemme.

Erosta Elossa tarjoaa myös vertaistukea miehille erokriisin käsittelyyn ja järjestää miesten eroryhmiä eri puolilla maata. Ammatillisesti ohjatuissa vertaisryhmissä miehet kuulevat toisten miesten kokemuksista ja saavat näin apua oman eroprosessin jäsentämiseen. Ryhmässä käsitellään eroon liittyviä tunteita sekä työskennellään muun muassa huoltajuus- ja tapaamiskysymysten parissa.

Vertaistukea on saatavilla myös tukihenkilötoiminnan kautta. Tukihenkilönä toimii itse eron kokenut, tehtäväänsä koulutettu Erosta Elossa –vertaistukihenkilö (EETU), joka kuuntelee, tukee eromiehen jaksamista sekä neuvoo eroon liittyvissä käytännön asioissa. Tarvittaessa tukihenkilö voi olla mukana vanhemmuuteen liittyvissä sopimusneuvotteluissa.

Palvelu on valtakunnallinen ja maksuton.

Erosta Elossa -toiminnan logo.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Väkivaltaa Kokeneet Miehet

Väkivaltaa Kokeneet Miehet auttaa henkistä tai fyysistä väkivaltaa lähisuhteissaan tai kadulla kokeneita miehiä. Keskusteluapua on tarjolla...

Sinulle nuori, jonka vanhempi on sairastunut syöpään

Vanhemman sairastuminen syöpään voi olla rankka asia kohdata. Se herättää meissä monia kysymyksiä ja tunteita. Tälle sivustolle on kerätty...

Maksutonta neuvontaa kahden kulttuurin pareille ja perheille

Familian pari- ja perheneuvonta on kahden kulttuurin pareille ja perheille tarkoitettua lyhytkestoista keskusteluapua ja vertaistukea huolta...