Siirry sisältöön

Artikkelit

Artikkelit ovat kirjoitettuja tekstisisältöjä, jotka järjestöjen asiantuntijat ovat tuottaneet. Artikkeleita voi seuloa kohderyhmän tai aihealueen mukaan.
Lapsi huomioi ympäröivää maailmaa pistäen merkille ympärillä tapahtuvaa sanatonta viestintää. Lapsi on herkkä havainnoimaan vanhemman äänensävyä, huolestunutta katsetta, kireää ilmapiiriä ja kiireen tuntua. Lapsi on myös herkkä painamaan mieleensä...
Tuottanut Väestöliitto

Puuhaa perheille

Puuhastelu perheen parissa esimerkiksi lukemisen tai lautapelien muodossa ovat hetkiä, jotka jäävät mieleen elämään ja lisäävät perheen sisäistä hyvinvointia vahvistaen vuorovaikutusta. Me Väestöliitossa haluamme tukea perheitä luomalla perheille...
Tuottanut Väestöliitto
Kesälomien jakaminen aiheuttaa joka vuosi haasteita työpaikoilla: Miten turvata tasapuolinen kohtelu, ja samalla ottaa huomioon erilaisten perheiden tarpeita ja työntekijöiden lasten loma-aikoja? Esimerkki elävästä elämästä yhdessä suuyrityksessä:
Tuottanut Väestöliitto
Työpaikoilta on paljon hyviä esimerkkejä, joissa selkeät pelisäännöt ja avoin keskustelu auttavat ratkaisemaan ongelmia, ennakoimaan poissaoloja ja ehkäisemään työpaikkakiusaamista. Alla yksi tosielämän tapaus:
Tuottanut Väestöliitto
Oma tai puolison matkatyö aiheuttaa haasteita perhe-elämään ja arkeen. Työpaikalla voidaan matkatyön aiheuttamia haasteita ennakoida ja tukea.
Tuottanut Väestöliitto
Yhden vanhemman perheitä on noin joka viides lapsiperhe Suomessa. Lapsi tai lapset voivat olla kokonaan yhden vanhemman vastuulla, tai vanhemmat jakavat huoltajuuden ja sopivat erilaisista järjestelyistä.
Tuottanut Väestöliitto
Lapset sairastelevat. Työpaikoilla on tärkeä varautua vanhempien äkillisiin poissaoloihin ja suhtautua niihin ymmärtäväisesti. Vanhemmat toivovat lastensa pysyvän terveinä, joten poissaolotilanteet töistä ovat heillekin kuormittavia, varsinkin jos poissaoloja...
Tuottanut Väestöliitto

Raskaus ja työnteko

Työntekijää ei saa irtisanoa raskauden perusteella. Perhevapaalla olevan työntekijän työsopimus voidaan purkaa vain, jos työnantajan toiminta päättyy kokonaan.
Tuottanut Väestöliitto
StepApp-sovellus
Suomen Uusperheiden Liiton Stepping-hankkeessa on kehitetty uusperheille suunnattu StepApp-mobiilisovellus osaksi uusperheiden valmennusta. Sovelluksen tarkoituksena on vahvistaa ja lisätä perheiden toimivuutta muun muassa perheen yhteisen toiminnan, pelien ja...
Tuottanut Suomen Uusperheiden Liitto ry
Missä tahansa lapsiperheessä arki voi välillä olla aikamoista pyöritystä. Erityislapsiperheessä jokainen päivä on erityistä pyöritystä.
Tuottanut Leijonaemot ry
Lataa lisää