Siirry sisältöön

Onks homoo jos alkaa seisoo koulussa suihkussa?

Julkaistu 23.01.2019 - Väestöliitto
Erektio ajatellaan tavallisesti merkiksi seksuaalisesta kiihottumisesta. Mukavan ajatuksen tai aistikokemuksen seurauksena, veri pakkautuu peniksen paisuvaiskudoksiin ja se jäykistyy. Tämä voi tapahtua myös tilanteissa, jotka eivät ole mitenkään kiihottavia, vaan esimerkiksi pelottavia tai jännittäviä; kylmästä tai kuumasta, tai vaikkapa jos penis hankaantuu jotakin vasten.
Poikien Puhelin -
Tuottanut Väestöliitto

Toisen pojan tai nuoren miehen suihkustondiksesta ei kannata vetää johtopäätöksiä siitä, tykkääkö hän pojista, tytöistä, muunsukupuolisista vai ihmisistä heidän sukupuolesta riippumatta. Eikä oikeastaan tarvitsekaan, ellei satu olemaan itse ihastunut häneen ja on sen takia utelias. Oma seksuaalinen suuntautuminen on asia, josta jokainen tietää itse parhaiten ja kertoo muille, jos kokee sen itse tarpeelliseksi. Moni kokee tästä asiasta epävarmuutta etenkin murrosiässä. Omat seisokit voivat antaa asiasta jonkinlaista osviittaa, kun ajan myötä syntyy vertailupohjaa erilaisista tilanteista ja kohtaamisista. Seksuaalisessa suuntautumisessa on kyse paitsi kyvystä kiihottua myös siitä, minkälaisiin ihmisin kokee tunteiden, mielenkiinnon ja fantasioiden tasolla vetoa. Sekä identiteetistä.

Peniksen jäykistyminen tilanteessa, jossa on muitakin läsnä, ja joka lähtökohtaisesti ei ole seksuaalinen, voi tuntua kiusalliselta. Sitä kuitenkin tapahtuu vaikkei haluaisikaan, koska keho toimii, kuten toimii. Oikeastaan se on merkki terveydestä, vehkeiden verenkierto pelaa! Stondiksen yllättäessä ei tarvitse kuitenkaan tehdä mitään erityistä; erektio menee hetken päästä ohi itsestään. Hätäpäissään kesken oppitunnin saattaa silti tuntua hyvältä idealta turvautua housutelttaa peittävään karttakirjaan. Pukuhuoneessa voi tarvittaessa kietoutua pyyheliinaan ja suihkussa… no kylmä vesi tekee yleensä tehtävänsä. Toisten stondiksia ei tuollaisissa tilanteissa kannata jäädä tuijottamaan, vaan jättää veljellisesti ja seuraelämän sääntöjen mukaisesti rauhaan.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Nuorten tukeminen chatissa – neuvoja ja työkaluja haastaviin tilanteisiin

Kurssista saat tietoa, miten toimia haastavissa nuoren kanssa käydyissä chat-keskustelutilanteissa. Lisäksi saat työkaluja auttamistyössä...

Q&A: Miten toimia, jos keskustelu nuoren kanssa ei tunnu etenevän?

Tästä osiossa saat konkreettisia neuvoja siihen, miten menetellä, jos keskustelu nuoren kanssa ei tunnu etenevän. Videolla keskitytään...

Q&A: Mitä, jos nuori ei halua tai pysty ottamaan apua vastaan?

Tästä osiossa saat konkreettisia neuvoja siihen, miten menetellä, jos nuori ei halua tai pysty ottamaan apua vastaan chat-keskustelussa.