Siirry sisältöön

Miten seksileluja huolletaan?

Julkaistu 31.10.2019 - Väestöliitto
Jotta dildot, anustapit, tekopillut ynnä muut lelut pysyisivät käyttökuntoisina mahdollisimman pitkään, niin niitä on syytä huoltaa ja puhdistaa säännöllisesti käytön jälkeen. Sillä taataan tosiaan se, että ne pysyvät käyttökunnossa pidempään ja että niiden käyttö on hygieenisempää.
Poikien Puhelin
Tuottanut Väestöliitto

Jos seksileluja ei huolla ja pidä siistinä, niin ne kuluvat ja niitä on epämiellyttävää käyttää likaisena. On myös hyvä käyttää kondomia lelun päällä, tämä myös suojaa lelua eikä silloin tarvitse pelätä, että lelu olisi liian sotkuinen. Mutta aina käytön jälkeen on hyvä puhdistaa ja huoltaa seksilelu!

Kun hankit jonkinlaisen seksilelun, on hyvä tutustua sen huoltamiseen. Seksilelun huolto riippuu siitä, minkälainen se on ja mistä materiaalista on kyse. Yleisimmät materiaalit, mistä seksilelut yleensä tehdään, ovat kovamuovi, silikoni ja niin sanottu keinoihomateriaali. Kovamuovi, joka myös ABS:nä tunnetaan, on yleisesti käytetty muoviseos. Sitä käytetään paljon lasten leluissa. Yleensä seksilelujen paristokotelot on tehty nimenomaan kovamuovista, mutta joitakin vibraattoreita saatetaan tehdä kovamuovista myös. Silikoni on yleisin materiaali, mistä seksileluja tehdään. Se on turvallinen materiaali joka soveltuu myös kumiallergikoille. Se on myös materiaalina hyvin hygieeninen ja siksi sitä käytetään paljon seksileluissa materiaalina. Se on myös hajuton sekä mauton.

Kovamuoviset ja silikoniset lelut voi yleensä pestä vedellä ja pienellä määrällä saippuaa. Jos lelu on paristo- tai sähkökäyttöinen niin on tärkeää ottaa paristot tai virta pois ennen pesua! Monessa seksileluja myyvässä paikassa on myös myynnissä seksileluille tarkoitettuja puhdistusaineita. Ne puhdistavat ja pitävät lelut hyväkuntoisena kun niitä ei käytä.

Keinoihomateriaalit ovat pitkään tutkittuja ja äärimmäisen tuotekehityksen huipputulosta. Keinoihomateriaalit muistuttavat tosi paljon oikeaa ihmisen ihoa, jolloin on mahdollista kokea realistisia kokemuksia seksilelujen äärellä. Näiden huolto vaati käyttäjältään hieman enemmän vaivannäköä, jotta lelut pysyvät hyväkuntoisina. Näihin ei saa käyttää saippuaa, koska se saattaa tehdä vahinkoa keinoihomateriaalille. Käytön jälkeen kannattaa lelu huuhdella vedellä tai isopropyylialkoholia sisältävällä desinfiointiaineella tai sitten seksileluihin tarkoitetulla puhdistusaineella. Pesun ja kuivauksen jälkeen kannattaa leluun hieroa tietynlaista hoito-talkkia, jotta keinoiho pysyy kunnossa. Hoito-talkkia myydään yleensä erotiikkaliikkeissä.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miksi teette niin paljon seksiin liittyviä videoita?

Poikien Puhelimessa kysytään välillä, miksi YouTube-kanavalla on paljon videoita, jotka käsittelevät seksiä. Vastaamme, että seksuaalisuus on...

Mitä seksuaalisesta suuntautumisesta olisi hyvä tietää?

Nuoret kertovat videolla, kuinka ihmisten lokeroiminen on turhaa. Jokaisella on oikeus olla juuri sellainen kuin on. Loppujen lopuksi kaikki...

Kuinka kuukautiskipuja hoidetaan?

Kuukautiskipuihin on mahdollista saada apua. Kivut eivät kuulu automaattisesti kuukautisiin, joten niistä on tärkeää kertoa terveydenhoitajalle,...