Siirry sisältöön

Mitä tarkoittaa pisarapuuttuminen?

Julkaistu 03.04.2020 - Väestöliitto
Jokainen lapsi haluaa tuntea olevansa turvassa ja hyväksytty. Puutu loukkaavaan toimintaan jo, kun se on satunnaista, "pisaroita": Naureskelua, ulkonäön tai tavaroiden ikävää kommentointia tai ulkopuolelle jättämistä.
Tuottanut Väestöliitto

Pienistä pisaroista kasvaa virta. Jokainen lapsi haluaa tuntea olevansa turvassa ja hyväksytty. Olisi kavereita, eikä kiusattaisi.

Puututaan loukkaavaan toimintaan jo, kun se on satunnaista, “pisaroita”. Naureskelua, ulkonäön tai tavaroiden ikävää kommentointia… …tai ulkopuolelle jättämistä. Hämmentynyt lapsi ehkä vain nauraa mukana.

Pysähdy pohtimaan tapahtunutta lasten kanssa syyllistämättä ketään.

JUTTELE LAPSILLE: ”Huomasitteko, mitä tässä juuri tapahtui?” “Tuntuiko se ihan kaikista hauskalta?” ”Oliko se kaikista reilua?” Anna kaikkien puhua. Älä leimaa ketään kiusaajaksi tai kiusatuksi. Aina voi pysähtyä ja pohtia. Kuuntele lapsia. Älä tee tuomioita. “Sovitaankos, ettei me enää tehdä niin!” Lapset oppivat näkemään häirinnän …ja pysäyttämään sen!

STEA ja Opetushallitus Lasten Kehotunnekasvatus -hankkeet

Pisarapuuttuminen: dos. Tuija Huuki

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Vanhemmuus ja parisuhde

Tervetuloa keskustelemaan vanhemmuuteen tai parisuhteeseen liittyvistä asioista Väestöliiton asiantuntijan kanssa. Jos chat on jo alkanut, eikä se...

Sateenkaariperheet ry Neuvontapalvelu

Sateenkaariperheiden ja -perheellistyvien valtakunnallinen neuvontapalvelu.

Monikkovanhempien parisuhde - anteeksi mikä?

Vauvan syntymä muuttaa parisuhdetta aina, mutta monikkovanhemmilla sen vaikutus voi olla tupla- tai triplasuuri! Kuinka pitää suhdetta puolisoon...