BETA Siirry sisältöön

Jos ne siemenet on päässy sinne naisen sisään, niin tuleeko ne sitte kakan kanssa ulos?

Julkaistu 07.12.2018 - Väestöliitto
Tässä videossa vastaamme harvinaisen konkreettiseen kysymykseen ihmisen anatomiasta! Mikäli yhdynnässä ei käytetä kondomia tai se jostain syystä puhkeaa ja siemennestettä pääsee kehoon sisään, se lähtökohtaisesti valuu sieltä aika pian pois samasta aukosta, kuin se livahtikin sisään.
Poikien Puhelin
Tuottanut Väestöliitto

Mikäli emätinyhdynnän yhteydessä tapahtuu siemensyöksy, ja spermalasti päätyy emättimeen, valuu se itsestään ulos emättimen aukosta, lähinnä painovoiman ansiosta. Kehossa ei ole mitään sisäistä reittiä, mitä kautta sperma voisi hipsiä emättimestä suolistoon niin, että se tulisi kakan kanssa ulos. Anaaliyhdynnässä – eli jos siemensyöksy tapahtuu peräaukossa – siemenneste taasen valuu sieltäkin nopsaan ulos eikä lähde vastavirtaan seikkailemaan.

Mutta olkaapa tarkkana! Jos siemenneste pääsee emättimeen, on tosiaan raskauden riski tai mahdollisuus – miten kortsutta kuksivat osapuolet nyt asian näkevät! Lastissa on jopa satoja miljoonia uimataitoisia siittiöitä. Nämä pienet veijarit pysyvät hengessä pillun sisällä jopa useita päiviä, naisen kuukautiskierrosta riippuen. Jos yksi näistä pienistä seikkailijoista kohtaa naisen munasarjasta irronneen munasolun ja tapahtuu hedelmöitys, siitä alkaa raskaus, jonka lopputuloksena voi syntyä 9 kuukauden jälkeen uusi pieni ihminen! Jos hedelmöitystä ei tapahdu, pettyneet siittiösolut ja munasolu surkastuvat ja poistuvat valkovuodon mukana pois emättimen aukon kautta.

Oikein käytettynä kondomi pitää asiat aisoissa. Siemenneste jää kondomin päässä olevaan pieneen säiliöön ja siittiöiden matka tyssää siihen. Siemensyöksyn jälkeen vedetään penis pois kondomi päällä, sen alareunasta kiinni pitäen ja kondomi voidaan heittää mälleineen päivineen roskikseen. Kondomia kannattaa käyttää sekä emätinyhdynnässä että anaaliyhdynnässä, sillä se suojaa myös seksitaudeilta.

 

SOITA!

Poikien Puhelin on avoinna arkisin kello 13-18 numerossa 0800 94884. Soitot ovat luottamuksellisia ja ilmaisia.

CHATTAA!

Chatimme on auki arkisin kello 13-15. Chat löytyy Poikien Puhelimen verkkosivulta.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Mun valinta

Mun valinta kampanjaviikkoa vietetään jälleen 23.-27.9.2019.

Miten raskaudenkeskeytys tehdään?

Raskaudenkeskeytys tehdään sairaalassa, johon saat lähetteen ja ohjauksen terveysaseman lääkäriltä tai yksityislääkäriltä.

Ihmisiä ja suhteita on erilaisia

Jokainen ihminen ja ihmissuhde on erilainen. On suhteita, jossa on useampi kuin kaksi ihmisistä, on suhteita joissa ei ole seksiä tai romantiikkaa. ...