Siirry sisältöön

Tietosuojaseloste | Tietojen siirrot ja luovutukset

Käyttäjän henkilötietoja luovutetaan vain, jos rekisterinpitäjällä on siihen velvollisuus lain tai muun pakottavan syyn vuoksi. Käyttäjältä pyydetään rekisteritietojen luovuttamiseen erillinen suostumus, mikäli käyttäjän tietoja halutaan käyttää muihin tarkoituksiin.

Tietojasi siirretään vain yhden palvelun osalta EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle. Tämä siirto tapahtuu sivustolla olevan New Relic hallintaohjelmiston toimintaan liittyen, eikä näitä tietoja käytetä uudelleenmarkkinointiin tai mainostustarkoituksiin. Ohjelmistoa käytetään vain sivuston sovellusten ja toiminnan varmistamiseksi. Sinua koskevat siirrettävät tiedot ovat IP-osoitteesi ja mobiililaitteen tunnus. Tietoa käytetään vain karkean tason käyttötilastojen luomiseen, eikä sitä säilytetä pysyvästi New Relicin tekemän tilastoinnin osana. Tietojen siirron lainmukaisuusperuste on New Relicin voimassaoleva Privacy Shield sertifiointi, joka takaa tällä hetkellä tietosuojan tason riittävyyden kuin jos siirto tehtäisiin ETA-alueen sisällä.

Verkkosivuilla vierailuista sinusta tallentuu tietoja esimerkiksi edellisessä luvussa kuvatuille kolmansille osapuolille evästeiden kautta. Sen lisäksi sivuillamme käytetään koodeja, joilla sinusta kerättyjä tietoja analysoidaan ja siirretään kolmansille osapuolille. Siirrot liittyvät usein johonkin sivustolla käytettävään palveluun.

Esimerkiksi Google Analyticsin kautta saamme vierailijoidemme käyttäytymiseen liittyviä tietoja, mutta Google kolmantena osapuolena voi hyödyntää niitä myös rekisterinpitäjänä. Alla on kuvattu nämä kolmannet osapuolet ja yleiskuvaus tietojen käytöstä sekä linkki kolmannen osapuolen tietosuojalausuntoihin tai vastaaviin tietoihin.

Alla olevat tahot ovat sellaisia, jotka voivat hyödyntää tietoja myös omaan markkinointiin tai myydä sen kautta saatuja tietoja sinusta eteenpäin.

Google Analytics

Analytics on työväline, jolla ensisijaisesti seurataan sivujemme käyttöä. Montako kertaa vierailija käy sivuillamme, miten kauan vierailija viipyy, millä osoitteella sivuille saavutaan, selaimen ja käyttöjärjestelmän tiedot, ruudun resoluutio ja tiettyjen ohjelmistojen tuki (esim. Javascript ja Flash). Myös verkkotietoja kerätään, kuten verkko-osoite, josta vierailu tehdään ja verkon maantieteellinen sijainti.

Analytics kerää myös seuraavia tietoja: Dokumenttien lataukset sivuiltamme, linkit, joilla sivuilta poistutaan muualle, lomakkeiden täytön virheet, videoiden katselu, miten pitkälle sivuja lukee ja miten vierailija käyttää sivuston toiminnallisuuksia.

Google Tag Manager

Työkalu ei itsessään kerää käyttöömme mitään henkilötietoja. Google Tag Managerilla hallitaan seurantakoodeja- ja työkaluja, joita sivuilla käytetään.

Google Ads

Välineellä seurataan ensisijaisesti sitä, miten sivuilla vierailijat reagoivat mainoksiimme ja millä tavalla mainokset vaikuttavat vierailijoiden käyttäytymiseen (ns. ”konversiot”). Adsin avulla voidaan seurata myös sitä, millaisia toimia vierailijat tekevät sivuilla ja milloin käyttää mainoksia esimerkiksi soittamiseen meille.
Google Ads:iin kerätään tieto käyttäjästä Doubleclick -sivuston kautta.

Google Data Studio

Tällä työkalulla luodaan sivuston raportit. Tiedot luodaan Google Analyticsin keräämistä tiedoista, eikä palvelun avulla kerätä henkilötietoja sivuilla. Googlen palveluiden tietosuojalausunnon voit lukea suomeksi osoitteesta:
https://policies.google.com/privacy (linkki avautuu uuteen selainikkunaan)

Facebook

Facebookiin siirtyy tieto sivuillamme olosta ja jakosi kyseiseen palveluun, jos jaat mobiilikäyttöliitymän ”Jaa” toiminnolla Facebook -sivustolle sivuiltamme tietoja.  Facebook ei luovuta meille yksittäisten vierailijoiden tietoja.
Facebook -livelähetyksen yhteydessä selailutietosi ja seuraamasi lähetyksen tiedot siirtyvät myös Facebookille ja ovat yhdistettävissä Facebookin toimesta sinuun. Facebookin tietosuojalausunnon voit lukea suomeksi osoitteesta:
https://www.facebook.com/privacy/explanation (linkki avautuu uuteen selainikkunaan)

Twitter

Twitteriin siirtyy tieto sivuillamme olosta ja jakosi kyseiseen palveluun, jos jaat mobiilikäyttöliitymän ”Jaa” toiminnolla Twitter -palveluun sivuiltamme tietoja.  Twitter ei luovuta meille yksittäisten vierailijoiden tietoja.
Twitterin tietosuojalausunnon voit lukea englanniksi osoitteesta: https://twitter.com/en/privacy (linkki avautuu uuteen selainikkunaan)

YouTube

YouTube asettaa laitteellesi evästeen saapuessasi sivuillemme. Tämä johtuu siitä, että sivuilla olevat videot toistetaan YouTube -palvelusta, emmekä käytä YouTube:n yksityisyystilaa. YouTube pystyy hyödyntämään videoiden hakuun ja katseluun liittyviä tietoja omaan käyttöönsä. Jos olet esimerkiksi kirjautuneena YouTubeen, YouTube saa tiedon sivuillamme vierailuista ja niille upotetuista videoista ja voi päivittää profiiliasi siellä sen mukaan. Me emme saa YouTubelta mitään tietoja käyttöömme vierailijoista.

YouTube on Googlen omistama palvelu, joten sen tietosuojaan liittyviä asioita on määritelty Google omassa tietosuojalausunnossa. YouTubeen liittyvien tietosuoja-asioiden osalta lisätietoja löytyy suomeksi osoitteesta:
https://support.google.com/youtube/answer/2801895?hl=fi (linkki avautuu uuteen selainikkunaan)

LinkedIn

LinkedIn:ille siirtyy tieto sivuillamme olosta ja jakosi kyseiseen palveluun, jos jaat mobiilikäyttöliitymän ”Jaa” toiminnolla LinkedIn -sivustolle sivuilta tietoja.  LinkedIn ei kuitenkaan luovuta meille yksittäisten vierailijoiden tietoja.
LinkedInin tietosuojaseloste ja lisätietoja henkilötietojen käsittelystä englanniksi löytyy osoitteesta:
https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?trk=hb_ft_priv (linkki avautuu uuteen selainikkunaan)

Muut osapuolet

Sivuillamme käytetään koodeja ja sisältöä myös muilta osapuolilta. Samaten joitain sivujen sisältöjä noudetaan muiden osapuolten sivustoilta. Internetin toimintalogiikkaan kuuluu, että aina kun selaimesi ottaa yhteyttä johonkin palvelimeen, jää vierailustasi jälki kyseiselle palvelimelle. Vaikka kyseessä olisi vain yksittäisen koodin, kuvan tai tiedoston noutaminen kyseisestä paikasta. Näin on esimerkiksi silloin, kun noudamme esimerkiksi sivuilla käytettyjä kirjasimia (fontit) Google Fonts -palvelusta.

Syy kolmansien osapuolten käyttöön tällaisissa tarkoituksissa on usein sivuston latautumisen ja toiminnan sujuvuus. Erilaiset sisällönjakopalvelut voivat tuottaa nopeammin latautuvia palveluita eikä kaikkea dataa tarvitse koota yhteen paikkaan. Näin sivusto toimii vähän tehokkaammin.

Tällaisia kolmansia osapuolia on mm. Google Fonts, joista voit lukea lisää englanniksi osoitteesta https://fonts.google.com/about (linkki avautuu uuteen selainikkunaan)

Siirry tästä linkistä tietosuojaselosteemme pääsivulle