Siirry sisältöön

Maksutonta neuvontaa kahden kulttuurin pareille ja perheille

Julkaistu 30.03.2023 - Tuottanut Familia ry
Familian pari- ja perheneuvonta on kahden kulttuurin pareille ja perheille tarkoitettua lyhytkestoista keskusteluapua ja vertaistukea huolta herättävissä tai kuormittavissa elämäntilanteissa.

Familian neuvonnassa osaamme tunnistaa erityisesti kahden kulttuurin perheiden hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Voit olla meihin yhteydessä esim. parisuhteeseen, vanhemmuuteen, lasten kasvatukseen tai eroon ja uusperheeseen liittyvissä kysymyksissä. Tukemme on kulttuurisensitiivistä ja perheiden näkemyksiä kunnioittavaa. Ratkaisukeskeisyyttä hyödyntävässä neuvonnassa pyritään yhdessä keskustelemalla löytämään uusia näkökulmia, tunnistamaan parin ja perheen omia voimavaroja sekä ohjaamaan niiden käyttöön ja lisäämiseen.

Neuvonnan tavoitteena voi olla esim. puolisoiden keskusteluyhteyden paraneminen, uusien toimintamallien löytäminen tai perheen vuorovaikutuksen vahvistaminen. Neuvontaan voi tulla yksin tai yhdessä ja vaikka parisuhde olisikin päättynyt. Tässä tilanteessa voidaan pohtia eroon liittyviä kysymyksiä ja kokemuksia (ei sis. lakineuvontaa). Tarvittaessa neuvonnassa voidaan kartoittaa muita perheen elämäntilanteeseen sopivia palveluita ja tukea.

Pari- ja perheneuvonta sisältää keskimäärin 1–3 lähi- tai etätapaamista ja se on maksutonta. Neuvontaa on tällä hetkellä saatavilla suomeksi, englanniksi ja espanjaksi. Voit ilmoittautua pari- ja perheneuvontaan täyttämällä nettisivuiltamme löytyvän yhteydenottolomakkeen. Pyrimme vastaamaan yhteydenottoihin mahdollisimman pian, viimeistään 2 arkipäivän kuluessa (loma-aikoina vastausajat voivat pidentyä).

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Kun selviytyjän syyllisyys ei hellitä

Sodan jaloista pelastunut voi huokaista päästessään turvaan maahan, jossa vallitsee rauha. Paosta on suoriuduttu, eikä räjähdysten ääniä...

Mitä voimme oppia aikaisemmista pakolaiskriiseistä Euroopassa?

Venäjän sota Ukrainaa vastaan on herättänyt Eurooppaan pakolaistulvan. Tulijat ovat enimmäkseen naisia ja lapsia, koska isät ja veljet ovat...