Siirry sisältöön

Kuukautiset myöhässä jälkiehkäisyn ottamisen jälkeen

ID 261482

Hei! Onko normaalia, jos menkat ovat myöhässä noin 5 päivää jälkiehkäisypillerin ottamisen jälkeen, ja raskaustestin tulos oli kuitenkin negatiivinen. Onko syytä huolestua?

Asiantuntija vastaa

11.10.2021 klo 11:47 , Väestöliitto

Hei ja kiitos kysymyksestäsi.

On varsin tavallista, että jälkiehkäisy voi sekoittaa kuukautiskiertoa ja viivästyttää kuukautisten alkamista. Raskaustestin voi tehdä luotettavasti, kun suojaamattomasta yhdynnästä on kulunut kolme viikkoa tai kun kuukautiset ovat myöhässä. Jälkiehkäisyn ottamisen jälkeen on kuitenkin suositeltavaa tehdä raskaustesti myös kolmen viikon kuluttua suojaamattomasta yhdynnästä, vaikka kuukautisvuoto olisi tullutkin. Tällä varmistetaan, että jälkiehkäsy on toiminut toivotulla tavalla. Täältä voit lukea lisää raskaustestin tekemisestä.

Jos kuukautisia ei ala kuulua, ole yhteydessä oman kuntasi terveysasemaan tai kouluterveydenhoitajaan ja kerro tilanteestasi.

Kondomin rikkouduttua tai sen unohtuessa penis-emätinyhdynnästä, on mahdollista saada myös seksitauti. Voit hakeutua seksitautitesteihin asian selvittämiseksi. Täältä voit lukea lisää siitä miten pääsee seksitautitesteihin.

Toivottavasti tästä vastauksesta oli sinulle apua. Voit tulla juttelemaan aiheesta myös seksuaalineuvontachattiin.

 

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Perustietoa raskaudenkeskeytyksistä

Tällä luennolla kuulet perustietoa liittyen raskaudenkeskeytyksiin. Seuraavan noin 30 minuutin aikana käsitellään yleisimpiä tapoja, joilla ei...

Kuinka aborttiprosessi etenee?

Tällä luennolla kuulet kuinka aborttiprosessi etenee ja mitä siinä tapahtuu.

Seksuaalisuus chat 13.4.2023

Haluatko jutella siitä miten gynekologiset oireet voivat vaikuttaa omaan seksuaalisuuteen ja sen toteuttamiseen? Tervetuloa endometrioosin,...