Siirry sisältöön

Voiko puoliso olla odotusaikana mukana neuvolakäynnillä työajalla?

21.08.2018 klo 14:26 - Kirjoittanut Työ ja perhe , Väestöliitto
Lähtökohtana on, että käynnit tehdään omalla ajalla. Lainsäädännössä ei ole mainintaa, että puolison mukanaolo neuvolassa ja lääkärintarkastuksissa olisivat palkallisia. Joillakin työpaikoilla tai työehtosopimuksissa voi olla asiasta erityismainintoja.

Jos ohjeistuksia asiasta ei ole, ne kannattaa kirjata muistiin esimerkiksi intraan, henkilöstökäsikirjaan tai esimiesten käsikirjaan.

Lähtökohtana on, että käynnit tehdään omalla ajalla. Työpaikan ohjeistuksiin ja pelisääntöihin on hyvä kirjata, montako käyntiä puoliso voi toteuttaa työajalla.

Lainsäädännössä ei ole mainintaa, että puolison mukanaolo neuvolassa ja lääkärintarkastuksissa olisivat palkallisia. Joillakin työpaikoilla tai työehtosopimuksissa voi olla asiasta erityismainintoja.

Perheystävällinen työnantaja kuitenkin kannustaa ja mahdollistaa puolison osallistumisen ainakin joihinkin raskaudenaikaisiin neuvola- tai tutkimuskäynteihin työajalla.

Entä odottava äiti: Voiko raskaana oleva työntekijä käydä neuvolassa, laboratoriossa tai lääkärikäynneillä työajalla?

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Mitä on astman hallinta? / Astman omahoidon ABC -hankkeen tietoisku

Tallenne Astman omahoidon ABC -hankkeen tietoiskusta. Luennoimassa keuhkolääkäri Antti Saarinen Filha ry:stä.

Digilaitteet ja keskittyminen, tehtäviä lapsen kanssa

Tässä osuudessa voitte käsitellä yhdessä lapsen kanssa digilaitteiden vaikutuksia keskittymiseen. Lue alapuolella olevat tehtävänannot....

Vertaistuesta voimaa astman omahoitoon

Astman omahoidolla tarkoitetaan sairastuneen osallistumista oman hoitonsa suunnitteluun ja toteutukseen. Omahoidon toteuttamiseen saat tukea...