Siirry sisältöön

Voiko puoliso olla odotusaikana mukana neuvolakäynnillä työajalla?

21.08.2018 klo 14:26 - Kirjoittanut Työ ja perhe , Väestöliitto
Lähtökohtana on, että käynnit tehdään omalla ajalla. Lainsäädännössä ei ole mainintaa, että puolison mukanaolo neuvolassa ja lääkärintarkastuksissa olisivat palkallisia. Joillakin työpaikoilla tai työehtosopimuksissa voi olla asiasta erityismainintoja.

Jos ohjeistuksia asiasta ei ole, ne kannattaa kirjata muistiin esimerkiksi intraan, henkilöstökäsikirjaan tai esimiesten käsikirjaan.

Lähtökohtana on, että käynnit tehdään omalla ajalla. Työpaikan ohjeistuksiin ja pelisääntöihin on hyvä kirjata, montako käyntiä puoliso voi toteuttaa työajalla.

Lainsäädännössä ei ole mainintaa, että puolison mukanaolo neuvolassa ja lääkärintarkastuksissa olisivat palkallisia. Joillakin työpaikoilla tai työehtosopimuksissa voi olla asiasta erityismainintoja.

Perheystävällinen työnantaja kuitenkin kannustaa ja mahdollistaa puolison osallistumisen ainakin joihinkin raskaudenaikaisiin neuvola- tai tutkimuskäynteihin työajalla.

Entä odottava äiti: Voiko raskaana oleva työntekijä käydä neuvolassa, laboratoriossa tai lääkärikäynneillä työajalla?

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Asiantuntijan tietoisku / Astman ABC

Tallenne Astman omahoidon ABC -hankkeen tietoiskusta. Luennoimassa terveyspsykologian erikoispsykologi Anu Kangasniemi.

Itsetuntokoulu nuorille aikuisille

Itsetunto on tärkeä osa mielenterveyttä, mutta ihmissuhteiden ristiriidat heikentävät itsetuntoa (THL 2024). Tämä itsetuntokoulu vahvistaa...