
Omenasose ja banaani-vadelmasose
Kotimaiset marjat ja hedelmät sopivat hyvin lapsen ensimaisteluihin. Niitä voidaan tarjota joko soseina, kiisseleinä, raasteina tai paloina. Soseet sopivat hyvin välipalaksi tai puuron päälle makua antamaan 4-6 kuukauden iästä eteenpäin. Soseiden teon voit aloittaa esimerkiksi seuraavilla omena- ja banaani-vadelmasoseresepteillä.
Omenasose
- 0,5 kg pehmeämaltoisia omenoita kuorittuna ja paloiteltuna
- 0,5 dl vettä
Laita omenalohkot kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla kunnes omenat ovat pehmeitä. Soseuta lohkot tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella. Pakasta sose vaikkapa jääpalamuotissa ja ota sosetta sulamaan tarvittava määrä kerrallaan.
Banaani-vadelmasose
- 1 banaani
- 1 dl vadelmia (kotimaisia tuoreita tai pakastettuja vadelmia)
- (pieni tilkka sitruunamehua)
Soseuta banaani ja vadelmat kulhossa haarukalla. Voit säilyttää sosetta 1 päivän jääkaapissa. Lisää silloin halutessasi joukkoon pieni tilkka sitruunamehua niin sose säilyy jääkaapissa paremman värisenä. Älä lisää sitruunaa liikaa, ettei sose maistu liian happamalta. Tätä sosetta ei kannata pakastaa.
Teresa Välimäki, kokki
Oliko tästä sinulle apua?
Saatat olla kiinnostunut myös näistä
Bonusvanhemmuus Chat 26.11.2025
Bonusvanhemmille suunnattu vertaisohjattu keskustelu uusperheellisyyden teemoista, paineista, ratkaisuista ja rakkaudesta.
Bonusvanhemmuus Chat 29.10.2025
Bonusvanhemmille suunnattu vertaisohjattu keskustelu uusperheellisyyden teemoista, paineista, ratkaisuista ja rakkaudesta.
Bonusvanhemmuus Chat 24.9.2025
Bonusvanhemmille suunnattu vertaisohjattu keskustelu uusperheellisyyden teemoista, paineista, ratkaisuista ja rakkaudesta.