Siirry sisältöön

Miten vauva nostetaan syliin tai lasketaan hoitopöydälle?

Julkaistu 23.08.2018 - Väestöliitto
Pienen vauvan käsittely jännittää aluksi monia vanhempia. Voit kuitenkin käsitellä lasta rohkeasti, ajan myötä vanhemmat löytävät oman tapansa hoitaa vauvaa.
Juulia Ukkonen-Wallmeroth , Kätilö - Väestöliitto ry
Tuottanut Väestöliitto

Video on tekstitetty. Saat tekstityksen näkyviin tai pois videoikkunan alareunan tekstitykset-kuvakkeesta

Ennen syliin nostamista voit kertoa vauvalle, että nyt tapahtuu muutos. Voit esimerkiksi koskettaa vauvaa, ottaa häneen katsekontaktin ja sanoa mitä teet seuraavaksi.

Tue vauvan niskaa kun nostat hänet syliin tai lasket hänet alas. Laita molempien käsiesi sormet vauvan niskan taakse molemmille puolille. Omat peukalosi jäävät vauvan käsivarsien eteen.

Jos muistat, nosta vauva ylös kyljen kautta. Kun kuljetat vauvaa kyljen kautta ylös tai alas, vauvan keho pysyy hieman rennompana.

Voit myös nostaa vauvan suoraan ylös, jos se tuntuu helpommalta, tärkeintä on toimia rauhallisesti ja muistaa tukea vauvan niska.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Chat sateenkaarevien lasten ja nuorten vanhemmille 27.6.2022

Pohtiiko lapsesi sukupuoltaan tai seksuaalista suuntautumistaan? Tai kuuluuko hän sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöön? Mitä tunteita ja...

Tervetuloa vanhemmat! Hyviä kysymyksiä intersukupuolisuudesta.

Olet lämpimästi tervetullut sivustolle etsimään vastauksia, ja ehkä löytämään kysymyksiä kanssamme intersukupuolisuudesta.

Vierastaminen

Useimmilla vauvoilla tulee vierastamiskausi, jolloin kaikki uudet tai harvoin tavatut ihmiset jännittävät. Vauva on tällöin oppinut erottamaan...