Siirry sisältöön

Miten vauva nostetaan syliin tai lasketaan hoitopöydälle?

Julkaistu 23.08.2018 - Väestöliitto
Pienen vauvan käsittely jännittää aluksi monia vanhempia. Voit kuitenkin käsitellä lasta rohkeasti, ajan myötä vanhemmat löytävät oman tapansa hoitaa vauvaa.
Juulia Ukkonen-Wallmeroth , Kätilö - Väestöliitto ry
Tuottanut Väestöliitto

Video on tekstitetty. Saat tekstityksen näkyviin tai pois videoikkunan alareunan tekstitykset-kuvakkeesta

Ennen syliin nostamista voit kertoa vauvalle, että nyt tapahtuu muutos. Voit esimerkiksi koskettaa vauvaa, ottaa häneen katsekontaktin ja sanoa mitä teet seuraavaksi.

Tue vauvan niskaa kun nostat hänet syliin tai lasket hänet alas. Laita molempien käsiesi sormet vauvan niskan taakse molemmille puolille. Omat peukalosi jäävät vauvan käsivarsien eteen.

Jos muistat, nosta vauva ylös kyljen kautta. Kun kuljetat vauvaa kyljen kautta ylös tai alas, vauvan keho pysyy hieman rennompana.

Voit myös nostaa vauvan suoraan ylös, jos se tuntuu helpommalta, tärkeintä on toimia rauhallisesti ja muistaa tukea vauvan niska.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Lapsen viisi toivetta eroaville vanhemmille

Vanhempien ero on myös lapsen kriisi. Eroavat aikuiset voivat sitä omalla toiminnallaan syventää tai madaltaa. Parhaimmillaan vanhemmat...

Puhutaan rahasta osa 2: Raha-asioista puhuminen lapsen kanssa

Lasten ja nuorten kanssa on tärkeää puhua rahasta ikätasoisesti. Lapsille voi kertoa perheen rahatilanteesta ja siitäkin, että ei ole varaa...

Nuoren itsenäistyminen haastaa vanhemman muutokseen

Itsenäistyvä nuori haastaa myös vanhempaa itsenäistymään. Vanhemman tehtävä on sekä tukea nuorta hänen itsenäistymisessään että kantaa...