Siirry sisältöön

Onko hän se oikea?

Julkaistu 23.05.2019 - Tuottanut Väestöliitto
Moni pohtii valintaansa ennen ratkaisevaa askelta. Mistä voisit sen tietää, mistä aavistaa? Yksi keino on pohtia suhteen toimivutta eri tilanteissa. Ohessa Väestöliiton testi. Testaa, onko hän sinulle se oikea! Tulokset ovat suuntaa-antavia.

Rakkaus merkitsee tiivistä sidettä toiseen ihmiseen. Rakkaus on enemmän kuin kiintymys, ihastus, intohimo tai ystävyys. Rakastuneet osoittavat molemminpuolista arvostusta, luottamusta, rehellisyyttä toisiaan kohtaan sekä arvonantoa itselle ja kumppanille. Heidän välillään on erityistä, jaettua seksuaalisuutta, kemiaa joka ’klikkaa’, sekä toveruutta. Siis rakastatko? Valitse seuraavista yksi.

Testin kysymykset

 • 1. Mietit, rakastatko häntä oikeasti. Valitse seuraavista yksi.
 • 2. Voitko luottaa häneen? Luottamus toiseen ihmiseen merkitsee että sinä uskot hänen olevan rehellinen, voit tukeutua häneen ja koet olevasti tunnetasolla ja fyysisesti turvassa hänen kanssaan. Valitse yksi vaihtoehdoista:
 • 3. Parin välinen seksuaalinen läheisyys merkitsee sitä, että kaksi ihmistä haluaa tyydyttää toistensa seksuaalisen kaipuun. He tuntevat halua toisiaan kohtaan ja virittyvät kumpikin ehdottamaan seksiä, nauttimaan toistensa kehoista ja toteuttavat aistillisuuttaan koskettelemalla ja viestittelemällä. Molemmat saavat tästä mielihyvää. Onko teillä riittävästi kosketusta, läheisyyttä ja seksiä?
 • 4. Riita merkitsee erimielisyyttä ja vaikeutta sopia asioista kiihtymättä. Tapahtuu kiistelyä, tunteenpurkauksia ja mielipiteiden yhteentörmäyksiä. Riitely on hyvin stressaavaa, mutta se voi myös puhdistaa ilmaa, jos vaikeudet ovat jääneet käsittelemättä. Osaatteko te riidellä rakentavasti? Valitse yksi vaihtoehdoista!
 • 5. Parisuhde eroaa muista läheisistä ihmissuhteista. Ihmisellä tavallisimmin on läheinen kiintymykseen perustuva suhde perheeseen ja läheisimpiin ihmisiin, mutta suhde parisuhdekumppaniin pohjaa sitoutumiseen, intiimiin läheisyyteen ja seksuaalisuuteen. Tunnetko sinä tai tunteeko kumppanisi olevansa erityisempi ja tärkeämpi kuin sukulaiset, ystävät ja työkaverit?
 • 6. Parisuhteessa elävät kumppanit keskustelevat tulevasta ja suunnittelevat sitä yhdessä. Jos kumppanisi haluaa kasvaa ihmisenä rinnallasi ja elää elämänsä kanssasi, hän suunnittelee kanssasi tulevaa. Onko tulevaisuudesta puhuminen teille mutkatonta?
 • 7. Raha aiheuttaa parisuhteissa paljon paineita molemmille, mutta rahasta on vaikea puhua. Elämiseen tarvitaan rahaa ja asumiseen säästöjä. Parisuhde on iso investointi ja kummankin olisi hyvä tietää, minkä varaan laskee suunnitelmansa ja elämänsä. Puhutaanko teillä?
 • 8. Toimitko sinä tai toimiiko kumppanisi vastuullisesti parisuhteessanne? Kumppanin vastuullisuus merkitsee, että voit luottaa kumppanisi sanaan. Vastuullisuutta on olla tekemättä suuria parin elämään vaikuttavia päätöksiä neuvottelematta ja keskustelematta kumppanin kanssa. Vastuuttomuutta taas on se, että kumppanisi vaikkapa pyytää anteeksi epärehellistä tekoa, muttei muuta käyttäytymistään. Oletteko te vastuullisia toisillenne?
 • 9. Räjähdysherkkä parisuhde merkitsee, että mitä pienimmistä asioista lähtee räjähtävä riita. Näyttää siltä, että riidoille ei ole perustetta, mutta kumpikin sanoo pahoja sanoja toisilleen, ja ne on vaikea vetää takaisin. Yksien riita jatkuu päiviä tai viikkoja, ja toisten suhde muuttuu jääkylmäksi vaikka arki sujuu taas. Ovatko yli kiehuvat tunteet teille ongelma?
 • 10. Jokainen meistä tarvitsee yksityisyydelleen ja itsenäisyydelleen rajat, joita toinen ei voi ylittää. Hyvässä parisuhteessa kumpikin tunnistaa omat ja toisen rajat. Onko teillä molemmilla rajat, saako ne ylittää?
 • 11. Miltä tuntuu olla hänen kanssaan? Onnea on rakkauden osoittaminen ja rakkaudentekojen vastaanottaminen. Onnea on saada nauttia rakkaan läsnäolosta, puhua ja kuunnella. Tuntuuko sinusta onnelliselta hänen kanssaan?
 • 12. Parisuhteen rituaalit lähentävät kumppaneita ja luovat suhteeseen varmuutta. Rituaali on esimerkiksi lämminhenkinen yhteinen iltatee, nukkumaanmeno yhdessä tai lähtösuukko. Rituaalit vahvistavat tunnetta, että kumpikin on haluttu, rakastettu ja tärkeä. Rituaalien kautta kumpikin vahvistaa sitoutumistaan ja kokee läheisyyttä kumppaniinsa. Onko teillä yhteisiä rituaaleja?
Aihealueet:  Parisuhde

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Perhepulma-chat alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten vanhemmille ja lasta odottaville

Tule juttelemaan maksutta ja luottamuksellisesti Väestöliiton asiantuntijan kanssa, jos sinulla on vanhemmuuteen, pari- tai perhesuhteisiin tai...

Perhepulma-chat alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten vanhemmille ja lasta odottaville

Tule juttelemaan maksutta ja luottamuksellisesti Väestöliiton asiantuntijan kanssa, jos sinulla on vanhemmuuteen, pari- tai perhesuhteisiin tai...

Tukea parisuhteen hyvinvointiin -parisuhdekurssi

Tämä kurssi on suunnattu yksilöille ja pareille, jotka haluavat vahvistaa keskinäistä yhteyttään ja pyrkiä ymmärtämään sekä itseään...