Siirry sisältöön

Harjoitus positiivisuuden ylläpitämiseksi pitkässä parinetsinnässä

14.07.2023 klo 15:27 - Tuottanut Väestöliitto
Sinkkuus on täysin ok, ja monet sinkut ovat elämäänsä hyvin tyytyvisiä. Jos kuitenkin olet pitkään etsinyt kumppania, tässä harjoituksia positiivisuuden ylläpitämiseksi. Parin löytäminen on niin usein kiinni sattumasta, että et voi syyttää itseäsi. Tulee aika, että sattuma osuu kohdalle!

Älä anna itsesi ajatella negatiivisesti itsestäsi

Pitkään sinkkuna oleminen voi olla haastavaa, mutta on olemassa joitakin tapoja ylläpitää positiivista asennetta tällaisessa tilanteessa. Harjoita itsemyötätuntoa.  Ole lempeä ja armollinen itsellesi. Muista arvostaa itseäsi ja muistuttaa itseäsi positiivisista ominaisuuksistasi ja saavutuksistasi. Hyväksy, että jokaisella on erilaiset elämänvaiheet. Joskus sinkkuus on tilapäistä ja toisinaan se kestää kauemmin, varsinkin jos et aktiivisesti anna toiselle mahdollisuutta löytää sinua!

 

Sinkkuus antaa mahdollisuuden keskittyä omaan kasvuun ja kehittymiseen

Hyödynnä sinkkuaikaasi henkilökohtaiseen kehittymiseesi. Voit nyt todella tutkia, mitä haluaisit tehdä, opiskella tai harrastaa. Keskity omien taipumustesi, kiinnostuksen kohteidesi ja tavoitteidesi syventämiseen. Ihminen, jolla on rakas harrastus tai kiinnostuksen kohde, vetää muita ihmisiä puoleensa innostuksellaan.  Innostuminen sinulle tärkeistä asioista auttaa sinua löytämään merkitystä ja positiivisuutta.

Pidä kiinni hyvistä kavereista

Ympäröi itsesi positiivisilla ihmisillä, jotka tukevat sinua. Vietä aikaa ystävien, perheen ja niiden läheisten ihmisten kanssa, jotka välittävät sinusta ja kannustavat sinua. Tämä voi auttaa ylläpitämään positiivista mielialaa ja antaa sinulle tukea vaikeina hetkinä. Onko joku elämässäsi varsinainen ankeuttaja?  Välimatka häneen voisi olla hyvä ajatus!

Onnellisuus – ja kiitollisuusharjoitus

Listaa mielessäsi asioita, joista voit olla onnellinen. Ne voivat olla läheisiisi liittyviä asioita, tai opiskeluun tai työhön. Voit olla onnellinen vaikkapa hyvistä ystävistä, lapsuudenperheestä  tai rakkaasta lemmikistä.

Kiinnitä huomiota myös pieniin asioihin, joista voit olla kiitollinen elämässäsi. Pidä päiväkirjaa tai kirjoita säännöllisesti muistiin asioita, joista olet kiitollinen. Tämä harjoitus auttaa sinua keskittymään positiivisiin puoliin ja lisää kiitollisuuden tunnetta elämässäsi.

Pidä itsestäsi hyvää huolta

Sijoita aikaa ja energiaa itseesi ja hyvinvointiisi. Muista liikunta, syö terveellisesti, huolehdi terveydestä ja nuku riittävästi. Anna itsellesi aikaa rentoutua ja nauttia mielihyvää tuottavista aktiviteeteista, kuten lukemisesta tai äänikirjoista, luonnossa liikkumisesta tai harrastamisesta.

Tee enemmän ja erilaisia asioita

Ole avoin uusille mahdollisuuksille.  Astu mukavuusalueesi ulkopuolelle ja ota riskejä. Kokeile uusia aktiviteetteja, tapaa uusia ihmisiä ja laajenna sosiaalista verkostoasi. Ole avoin uusille kokemuksille ja mahdollisuuksille, sillä positiiviset asiat voivat tapahtua yllättävissä tilanteissa.

 

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Parisuhdeaiheinen ajanvarauschat

Tervetuloa keskustelemaan Parisuhdekeskus Kataja ry:n asiantuntijan kanssa kahdenkeskiseen ajanvarauschattiin 45 minuutin ajaksi parisuhteen...

Keskusteluapua nuorille ja nuorille aikuisille suhteiden pyörteisiin

Ongelmia suhteissa? Entä deittailussa? Sinä alle 29-vuotias, Väestöliiton asiantuntija on tukenasi.

Parisuhdeaiheinen ajanvarauschat

Tervetuloa keskustelemaan Parisuhdekeskus Kataja ry:n asiantuntijan kanssa kahdenkeskiseen ajanvarauschattiin 45 minuutin ajaksi parisuhteen...