Siirry sisältöön

Olenko sairas?

ID 107914

Olen viime vuosina fantasioinut vahvasti huomattavasti minua vanhemmista naisista. Yksi fantasiointini kohde on isoäitini.
Musta tuntuu että tää on sairasta. Millasta apua tarvitsen?!

Asiantuntija vastaa

21.08.2019 klo 16:35 , Väestöliitto

Hei.

Kiitos vietistä, jossa kerrot fantasioistasi, jotka herättävät sinussa hämmennystä.

Fantasiat usein liittyvät ja syntyvät jostakin aiemmista tilanteista/tunnelmista/ajatuksista käsin. Omille fantasioille löytyy usein selitys, kun asiaa pohtii tarkemmin. Joskus siitä on hyötyä, että niitä tarkastelee toisen ihmisen kanssa. Tässä tilanteessa esimerkiksi seksuaalineuvojan tai -terapeutin kanssa.

Ihmiset voivat fantasioida todella monista asioista. Ei ole lainkaan tavatonta, outoa tai epänormaalia fantasioida vanhemmista henkilöistä. Toisinaan fantasiamaailmassa voi olla elementtejä ns. kielletyistä asioita, jopa laittomuuksista. Tällöin on tärkeää muistaa, että on fantasioita joita ei voi toteuttaa.

Seksi lähisukulaisten kesken on joissakin tilanteissa lain näkökulmasta tuomittava teko. Tämän ehkä tiesitkin, ja se tieto voi vaikuttaa myös siihen, miksi koet isoäitisi fantasian kohteena häiritseväksi.

Sinua luultavasti helpottaisi, jos voisit jutella fantasioistasi niitä ymmärtävän ihmisen kanssa. Helpoiten se onnistuu Neuvontachatissamme. Myös Sexpolta löytyy neuvontapalveluja.

Hyvä, että selvität mieltäsi askarruttavaa asiaa. Sillä tavalla asioihin löytyy usein selityksiä ja ymmärrystä.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Toteutuvatko sinun seksuaalioikeutesi?

Seksuaalioikeudet kuuluvat kaikille. Niillä tarkoitetaan yksilöiden oikeuksia päättää tietoisesti ja vastuullisesti omaan seksuaalisuuteen...

Kipupotilaiden puolisoiden ja kumppaneiden chat 17.7.2020

Kipu voi saada sairastavan välttelemään kosketusta ja toisaalta kuormittunut tilanne vaikuttaa myös läheiseen niin, ettei hellyys ja seksuaalinen...

Miten raskaudenkeskeytys tehdään?

Raskaudenkeskeytys saattaa herättää monenlaista pohdintaa ja tunteita. Niistä voi jutella ja asioita kannattaa selvitellä viimeistään sairaalan...