Siirry sisältöön

Olenko sairas?

ID 107914

Olen viime vuosina fantasioinut vahvasti huomattavasti minua vanhemmista naisista. Yksi fantasiointini kohde on isoäitini.
Musta tuntuu että tää on sairasta. Millasta apua tarvitsen?!

Asiantuntija vastaa

21.08.2019 klo 16:35 , Väestöliitto

Hei.

Kiitos vietistä, jossa kerrot fantasioistasi, jotka herättävät sinussa hämmennystä.

Fantasiat usein liittyvät ja syntyvät jostakin aiemmista tilanteista/tunnelmista/ajatuksista käsin. Omille fantasioille löytyy usein selitys, kun asiaa pohtii tarkemmin. Joskus siitä on hyötyä, että niitä tarkastelee toisen ihmisen kanssa. Tässä tilanteessa esimerkiksi seksuaalineuvojan tai -terapeutin kanssa.

Ihmiset voivat fantasioida todella monista asioista. Ei ole lainkaan tavatonta, outoa tai epänormaalia fantasioida vanhemmista henkilöistä. Toisinaan fantasiamaailmassa voi olla elementtejä ns. kielletyistä asioita, jopa laittomuuksista. Tällöin on tärkeää muistaa, että on fantasioita joita ei voi toteuttaa.

Seksi lähisukulaisten kesken on joissakin tilanteissa lain näkökulmasta tuomittava teko. Tämän ehkä tiesitkin, ja se tieto voi vaikuttaa myös siihen, miksi koet isoäitisi fantasian kohteena häiritseväksi.

Sinua luultavasti helpottaisi, jos voisit jutella fantasioistasi niitä ymmärtävän ihmisen kanssa. Helpoiten se onnistuu Neuvontachatissamme. Myös Sexpolta löytyy neuvontapalveluja.

Hyvä, että selvität mieltäsi askarruttavaa asiaa. Sillä tavalla asioihin löytyy usein selityksiä ja ymmärrystä.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miksi ja miten suojautua seksitaudeilta suuseksissä?

Seksitaudit voivat tarttua myös suuseksissä, ja siksi suuseksissä kannattaa aina käyttää kondomia tai suuseksisuojaa, jos ei ole varmuutta...

Sopivankokoisen kondomin valinta

Kun valitaan kondomia, lähdetään aina liikkeelle peniksen koosta ja mallista, eli kondomi valitaan oman peniksen mukaan. Oikeankokoinen kondomi...

Mitä ovat seksitaudit?

Seksitaudit ovat joko bakteerin tai viruksen aiheuttamia tartuntatauteja, jotka tarttuvat suojaamattomassa seksissä limakalvon tai rikkoutuneen ihon...