Siirry sisältöön

Uuteen työpaikkaan raskauden tai perhevapaan aikana?

23.08.2018 klo 11:02 - Kirjoittanut Työ ja perhe , Väestöliitto
Raskaus tai perhevapaa ei ole, eikä saa olla esteenä uuden työpaikan saamiselle.

On paljon hyviä esimerkkejä siitä, että raskaana tai perhevapaalla oleva on saanut uuden työpaikan tai hänet on vakinaistettu. On  myös toisenlaisia esimerkkejä, joissa pahimmillaan on kyse syrjinnästä.

Tässä yksi positiivinen tapaus:

Hyvä esimerkki perheystävällisestä rekrytoinnista

Nuori 23-vuotias nainen oli työskennellyt kulttuurialaan kuuluvan organisaation palveluksessa puoli vuotta äitiysvapaan sijaisena. Sitä ennen hän oli opiskelujen ohella työskennellyt parin vuoden ajan saman alan muissa organisaatioissa määräaikaisissa työsuhteissa.

Viimeisimmän määräaikaisuuden aikana hän tuli raskaaksi. Samoihin aikoihin organisaatiossa avattiin haettavaksi vakinainen virka. Nainen valittiin uuteen tehtävään. Työt alkoivat heti vanhempainvapaan jälkeen. Perhevapaiden aikana virkaa hoiti sijainen.

Nainen on nyt työskennellyt samassa organisaatiossa 20 vuotta ja edennyt työpaikan sisällä vaativampaan virkaan, jota hän haki odottaessaan toista lastaan. Hän on toiminut myös useiden vuosien ajan työpaikkansa luottamushenkilönä.

Työuran aikana nainen on saanut yhteensä neljä lasta.

Lue myös: Miten tehdään perheystävällinen rekrytointi?

TEE TESTI: Onko työpaikkasi perheystävällinen?

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Pärjätään töissä ja opiskeluissa -kesäkuun ryhmächat

Tervetuloa chattailemaan työn tai opiskelujen sujumisesta MS-taudin tai harvinaisen neurologisen sairauden kanssa. Chatti on auki klo 18-19.30, mutta...

Hyvinvoiva maksa - keskustelua rasvamaksasta 7.6.22

Miten maksasta voi pitää huolta ja miten rasvamaksaa voi ennaltaehkäistä ja hoitaa? Ruokavalio, liikunta ja elintavat ovat maksaterveyden...

Vertaistukea elämään MS-taudin kanssa

Tule vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia muiden MS-tautia sairastavien kanssa.