Siirry sisältöön

Sateenkaariperheen nuori - uusperheen lapsi

03.05.2020 klo 14:24 - Kirjoittanut Sateenkaariuusperheen lapsi , nuori 28v , Sateenkaariperheet ry
Olen pienestä leikki-ikäisestä elänyt sateenkaarevassa uusperheessä. Äitini on myöhäisherännyt eli heterosuhteessa lapsia saanut sateenkaari-ihmisen.

Olen elänyt suurimman osan elämästäni sateenkaariperheessä kahden äidin tukemana. Lähtökohtani ovat lestadiolaiset, mutta erinäisten tapahtumien kautta isäni ja äitini avioliitto kariutui. Siinä vaiheessa, kun kaikki mahdollinen oli alle kouluikäisen pojan elämässä haastavasti hajallaan, tapasi äitini nykyisen puolisonsa. Äitini naisystävä loi äitini kanssa minulle ja sisaruksilleni jälleen oikean perheen, tällä kertaa ehyen ja seesteisen. Se oli täynnä rakkautta ja hyvää kasvatusta, nyt myös ensimmäistä kertaa mukana oli toivoa hyvästä tulevaisuudesta.

Pienessä maalaiskunnassa asuminen ei kuitenkaan jokapäiväisen elämän kannalta ollut helppo ratkaisu. Oma äitini oli yksi niistä harvoista aikuisista tai nuorista, joka oli uskaltanut tulla kaapista ulos. Vaikka perheeni on ollut minulle lapsuudesta asti täysin normaali ja ennen kaikkea tavallinen, ei se sitä kaikkien mielestä ollut. Tulin hyvin tietoiseksi siitä, että olin “se lesboparin poika”. Tuota leimaa pidettiin yllä niin kouluympäristössä kuin vapaa-ajalla, ikäluokista riippumatta. Hämmennyksen tunteita koin siitä, että miten tämä nyt eroaa normaalista perheestä. Perheeni suhteen minua oli kuitenkin siunattu äidillä, tämän naisystävällä, sisaruksillani ja isällä, joka edelleen oli mukana elämässäni. Jos siinä ei ole paljon rakkautta, niin ei sitten missään.

Näillä lähtökohdilla ja kasvatuksella olen saanut ponnahduslaudan lähteä tavoittelemaan kaikkea, mitä ikinä olen halunnut. Olen saanut tukea ja opastusta, enkä hetkeäkään ole joutunut miettimään etteikö minua rakastettaisi tai, että olisin kokenut itseni epäonnistuneeksi. Tästä varsinkin suuri tuki ja turvani on ollut äitini naisystävä, vastuuntuntoisin aikuinen elämässäni.

Se, jos mikä, olisi voinut murtaa maailmani, jos olisin menettänyt perheeni lapsuuteni tai nuoruuteni aikana. Olisipa se sitten riippunut yhteiskunnan painostuksesta tai ajan lakien vajaavaisuuksista, missä ei oteta huomioon lapsen oikeutta vanhempiinsa, jokaiseen niistä. Olen hyvin onnellinen omasta perheestäni ja todellakin edelleen ylpeästi “se lesboparin poika.”

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Poikien Puhelimen Sällivisa

Sällivisa - visailu ulkonäköön ja kehoon liittyvistä odotuksista ja oletuksista.

Nuorten tukeminen chatissa – neuvoja ja työkaluja haastaviin tilanteisiin

Kurssista saat tietoa, miten toimia haastavissa nuoren kanssa käydyissä chat-keskustelutilanteissa. Lisäksi saat työkaluja auttamistyössä...

Q&A: Miten toimia, jos keskustelu nuoren kanssa ei tunnu etenevän?

Tästä osiossa saat konkreettisia neuvoja siihen, miten menetellä, jos keskustelu nuoren kanssa ei tunnu etenevän. Videolla keskitytään...