Siirry sisältöön

Miten puhua päihteistä koululaisen kanssa?

Julkaistu 29.03.2020 - 29.03.2020 klo 17:06 - Tuottanut Koulutus Elämään Säätiö
Koulutus Elämään Säätiön Harold-pelistä saa tukea päihdekeskusteluun koululaisen kanssa. Peli ohjaa lapsia terveellisiin valintoihin arjessa. Se kannustaa lapsia ja nuoria tekemään terveyttä ja hyvinvointia edistäviä valintoja sekä välittää tietoa päihteistä. Peli toimii oivallisena keskustelun avaajana yhteiseen pohdiskeluun perheen elämäntavoista ja terveystottumuksista.

Koulutus Elämään Säätiö yhteistyössä usean asiantuntijatahon kanssa on aivan tuoreeltaan julkaissut Harold-pelin, jonka tavoitteena on kannustaa hyvinvointia ja terveyttä edistävien valintojen tekemiseen, välittää lapsille ja nuorille tietoa päihteistä sekä ehkäistä varhaisia päihdekokeiluja. Peli on suunnattu erityisesti 4.-6.-luokkalaisille lapsille, mutta sopii hyvin myös vanhemmalle ikäryhmälle. Tarkoituksena on, että peliä pelattaisiin yhdessä aikuisen kanssa keskustellen terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavista teemoista. Se on oiva keskustelun avaaja vanhemman ja lapsen välille, sillä se kannustaa pohtimaan perheen omia elämäntapoja ja terveystottumuksia. Harold-peli on opetuksellinen ja ilmainen ensisijaisesti mobiililaitteella, mutta myös tietokoneella pelattavaksi suunniteltu peli. Sen keskeisiä teemoja ovat terveellinen ravinto, hyvä yöuni ja mielekäs vapaa-aika. Peli jakaa tietoa energiajuomien, tupakkatuotteiden ja alkoholin haitallisista vaikutuksista.

Pelin päähahmo on Koulutus Elämään Säätiön maskottikirahvi Harold, joka nukkuessaan seikkailee unimaailmassaan. Harold pohdiskelee unissaan oppimiaan, aiemmin kuulemiaan väitteitä terveyteen liittyen ja pyrkii painamaan mieleensä opitut tosiasiat. Harold tarvitsee unessaan apua tehdäkseen hyviä valintoja lentoon lähteneistä terveysaiheista. Pelaajan tulee ohjata Harold keräämään hyvinvointia edistäviä asioita ja välttelemään haitallisia. Esimerkiksi Haroldin tulisi kerätä riittävästi yöunta ja väistellä energiajuomia. Keräilyosuuden jälkeen pelin sanapilviosuudessa Haroldin kanssa pohditaan pelin teemoja tarkemmin erilaisten väittämien kautta yhdessä aikuisen kanssa keskustellen.

Harold-pelin sisältöjen tuotannossa ovat olleet mukana A-klinikkasäätiö ja Suomen Vanhempainliitto. Peli on toteutettu Alkon tuella.

Tästä pääset Harold-peliin

Teemme jatkuvaa työtä lasten parhaaksi

Me Koulutus Elämään Säätiöllä haluamme rakentaa osaltamme suomalaisille lapsille tasapainoisen arjen puitteita. Ensisijaisesti toteutamme laaja-alaista terveyskasvatusta 3-13-vuotiaille lapsille ja nuorille päiväkodeissa ja alakouluissa. Terveyskasvatusohjelman keskeisiä osa-alueita ovat terveelliset elämäntavat ja ehkäisevä päihdetyö. Opetuksellamme kannustamme lasta ja nuorta tekemään hyviä, terveellisiä valintoja. Lapsi saa oppitunneilla vahvistuksen siitä, että hän on kehonsa kanssa ainutlaatuinen yksilö ja voi itse vaikuttaa valinnoillaan omaan terveyteen ja hyvinvointiin. Tutustu toimintaamme lisää täällä. Seuraa meitä myös sosiaalisen median kanavissa (Twitter, Instagram ja Facebook)

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Vertaisryhmächat syöpää sairastaville ja syövän sairastaneille nuorille aikuisille

Tämä vertaisryhmächat on tarkoitettu sinulle syöpää sairastava tai syövän sairastanut 18-35 -vuotias nuori aikuinen, joka pohdit arkea ja omaa...

SYLI-chat 24.6.

Askarruttaako syöminen, ruoka tai liikunta? Onko oma kehosuhde vinksallaan? SYLI-chatissä pääset juttelemaan näistä ja monista muista mielessä...

SYLI-chat 17.6.

Askarruttaako syöminen, ruoka tai liikunta? Onko oma kehosuhde vinksallaan? SYLI-chatissä pääset juttelemaan näistä ja monista muista mielessä...