BETA Siirry sisältöön

Mitä tarkoittaa perheen ja työn yhteensovittaminen?

Julkaistu 17.10.2018 - Kirjoittanut Väestöliitto , Väestöliitto
Perheen ja työn yhteensovittaminen koskee eri elämäntilanteissa ja elämänvaiheissa olevia työssäkäyviä ihmisiä. Kyse on sekä asenteista että teoista, joilla tehdään mahdolliseksi työteon ja perhe-elämän sujuvuus arjessa.

Perheen ja työn yhteensovittaminen tukee samalla työntekijän työkykyä ja toisaalta työnantajan tavoitteita.

Perheen ja työn yhteensovittamisen tilanteet työpaikoilla voivat olla toistuvia tai tilapäisiä. Vastuu hyvien perheystävällisten käytäntöjen toteutumisesta on sekä työnantajalla että työntekijöillä. Kyse voi olla toivotun osa-aikaisen työn tekemisen mahdollisuuksista, lyhennetystä työajasta, erilaisista työhön ja työaikoihin liittyvistä järjestelyistä, kuten työvuorojen sopimisesta, etätyöjärjestelyistä, mahdollisuuksista käyttää perhevapaita ja palata sujuvasti perhevapaalta takaisin töihin.

Pienilläkin teoilla voi olla suuri merkitys sekä henkilöstön hyvinvoinnin että perheiden elämän kannalta. Esimerkiksi viikkopalaverien tai kokousten sijoittaminen nk. ydintyöajalle niin, että ajankohta sopii mahdollisimman hyvin kaikkien osallistujien arjen aikatauluihin, voi osoittautua pieneksi mutta tehokkaaksi keinoksi tukea perheystävällisyyttä työyhteisössä.

Aihealueet:  Arki , Vanhemmuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten tehdään lettuja?

Lettujen paistaminen on helppo tapa parantaa maailmaa tai tehdä oma/ toisen mieli paremmaksi. Synkkänä sadepäivänä tai silloin, kun kaverilla on...

Mitä työnantaja hyötyy ottaessaan huomioon vammaisen lapsen vanhempien tilannetta?

Työnantajan kannalta joustot ja toimivat perheystävälliset käytännöt ovat tänä päivänä sitä hyvää tyänantajapolitiikkaa ja tukee...

Mitä jos lapsi sairastuu pakollisten luentojen aikaan?

Mitä perheellinen opiskelija voi tehdä kun lapsi sairastuu pakollisten luentojen aikaan?