BETA Siirry sisältöön

Kysymys raskaana olevan työntekijän lentomatkoista

Julkaistu 26.09.2018 - Kirjoittanut Anna Kokko , Erityisasiantuntija , Väestöliitto
Ennen työmatkalle lähtöä kannattaa selvittää lentoyhtiöiden rajoitukset ja ottaa huomioon raskaana olevan naisen oma terveydentila.

Matkustaminen on yleensä erilaista raskauden alku-, keski- ja loppuvaiheissa. Myös kokemukset matkustamisen vaikeudesta tai helppoudesta raskausaikana vaihtelevat yksilöllisesti.

Työnantajan on otettava huomioon, että useat lentoyhtiöt vaativat odottavalta äidiltä lääkärintodistuksen raskauden loppuvaiheessa eli 28.–36. raskausviikolta lähtien.

Lentoyhtiöiden suositukset raskaana olevia kohtaan vaihtelevat. Esimerkiksi Finnair sallii normaaliraskauden aikana lyhyet lennot 38. raskausviikolle asti.

Ennen työmatkalle lähtöä kannattaa selvittää lentoyhtiöiden rajoitukset sekä ottaa huomioon raskaana olevan naisen oma terveydentila.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten finnit saa pois?

Hormonitasapainon muutosten seurauksena finnejä alkaa murrosiässä pukkaamaan, joillakin vähemmän ja joillakin enemmän, kuin kielot keväisessä...

Psyykkisesti sairastuneelle

Psyykkisesti sairastunut kokee monenlaisia tunteita sairastumisensa yhteydessä ja nämä voivat vaikuttaa parisuhteen laatuun ja kommunikaatioon....

Tukea työssä jaksamiseen -kurssi 1.11. – 11.12.2019

Tarvitsetko tukea työssä jaksamiseen tai työhön paluuseen? Kaipaatko ohjausta työelämän haasteisiin? Tule etsimään verkkokurssille yhdessä...