BETA Siirry sisältöön

Kysymys raskaana olevan työntekijän lentomatkoista

Julkaistu 26.09.2018 - Kirjoittanut Anna Kokko , Erityisasiantuntija , Väestöliitto
Ennen työmatkalle lähtöä kannattaa selvittää lentoyhtiöiden rajoitukset ja ottaa huomioon raskaana olevan naisen oma terveydentila.

Matkustaminen on yleensä erilaista raskauden alku-, keski- ja loppuvaiheissa. Myös kokemukset matkustamisen vaikeudesta tai helppoudesta raskausaikana vaihtelevat yksilöllisesti.

Työnantajan on otettava huomioon, että useat lentoyhtiöt vaativat odottavalta äidiltä lääkärintodistuksen raskauden loppuvaiheessa eli 28.–36. raskausviikolta lähtien.

Lentoyhtiöiden suositukset raskaana olevia kohtaan vaihtelevat. Esimerkiksi Finnair sallii normaaliraskauden aikana lyhyet lennot 38. raskausviikolle asti.

Ennen työmatkalle lähtöä kannattaa selvittää lentoyhtiöiden rajoitukset sekä ottaa huomioon raskaana olevan naisen oma terveydentila.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Mikä on unihalvaus?

Poikien Puhelimeen tulee välillä kysymyksiä ja havaintoja unihalvauksesta. Kyseessä on varsin epämukava, mutta kuitenkin vaaraton kokemus unen ja...

Psyykkinen hyvinvointi

Mitä psyykkinen hyvinvointi tarkoittaa ja miten se näkyy arjessamme? Millä tavoin psyykkisen hyvinvoinnin vastakohta masennus vaikuttaa...

Lääketietoa lääkkeiden käyttäjille

Luennolla proviisori Henna Uusitalo kertoo lääketiedosta lääkkeiden käyttäjille. Luennolla käydään läpi muun muassa lääkkeiden...