Siirry sisältöön

Raskaana olevan työntekijän työmatkalennot

26.09.2018 klo 16:12 - Kirjoittanut Työ ja perhe , Väestöliitto
Ennen työmatkalle lähtöä kannattaa selvittää lentoyhtiöiden rajoitukset ja ottaa huomioon raskaana olevan naisen oma terveydentila.

Odottavan äidin kokemukset matkustamisen vaikeudesta tai helppoudesta raskausaikana vaihtelevat yksilöllisesti. Matkustaminen on yleensä  hieman erilaista raskauden alku-, keski- ja loppuvaiheissa.

Lentoyhtiöiden suositukset raskaana olevia kohtaan vaihtelevat. Esimerkiksi Finnair sallii normaaliraskauden aikana lyhyet lennot 38. raskausviikolle asti.

Työnantajan on otettava huomioon, että useat lentoyhtiöt vaativat odottavalta äidiltä lääkärintodistuksen raskauden loppuvaiheessa eli 28.–36. raskausviikolta lähtien.

Ennen työmatkalle lähtöä kannattaa selvittää lentoyhtiöiden rajoitukset sekä ottaa huomioon raskaana olevan naisen oma terveydentila.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Pärjätään töissä ja opiskeluissa -kesäkuun ryhmächat

Tervetuloa chattailemaan työn tai opiskelujen sujumisesta MS-taudin tai harvinaisen neurologisen sairauden kanssa. Chatti on auki klo 18-19.30, mutta...

Hyvinvoiva maksa - keskustelua rasvamaksasta 7.6.22

Miten maksasta voi pitää huolta ja miten rasvamaksaa voi ennaltaehkäistä ja hoitaa? Ruokavalio, liikunta ja elintavat ovat maksaterveyden...

Vertaistukea elämään MS-taudin kanssa

Tule vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia muiden MS-tautia sairastavien kanssa.