Siirry sisältöön

Esimerkki elävästä elämästä: Ylennys perhevapaan aikana

16.11.2020 klo 08:44 - Kirjoittanut Työ ja perhe , Väestöliitto
Perhevapaan pitäminen ja oman lapsen kanssa arjen eläminen lisää vanhemman ja lapsen välistä läheisyyttä. Samalla vanhemmuus opettaa monia arkielämän ja ajankäytön taitoja, joista on hyötyä myös työssä. Parhaimmillaan työnantaja tukee perhevapaalla oloa ja kannustaa työntekijöitä perhe- ja työelämässä sekä urakehityksessä.

Äiti jäi kesälomansa jälkeen vanhempainvapaalle pienen lapsensa kanssa. Perheen isä kävi töissä. Perhevapaan aikana työnantajan puolelta oltiin yhteydessä ja tarjottiin mahdollisuutta saada aiempaa vastuullisempi työtehtävä. Äiti aloitti uudessa työssä heti perhevapaan jälkeen.

Pitkän perhevapaan käyttäminen ei ollut tälle työnantajalle ongelma, päinvastoin,  Työnantaja osoitti asenteellaan ja teoillaan, ettei vastuunotto perheestä heikentänyt työntekijän asemaa työpaikalla.

Työantaja hyötyy vanhemmuuteensa sitoutuneista työntekijöistä:

Lapsen hoitaminen ja kasvattaminen kehittävät parhaimmillaan myös työelämässä tarvittavia valmiuksia, kuten joustavuutta, pitkäjänteisyyttä sekä kykyä toimia muuttuvissa ja yllättävissä tilanteissa.

Työnantajan etuna on kannustaa kaikkia vanhempia tasapuolisesti kantamaan vastuuta sairaan lapsen hoitamisesta ja muista perheen arkeen liittyvistä asioista. Vastuun jakaminen lisää sukupuolten välistä tasa-arvoa kotona ja työelämässä sekä tasaa vanhemmuudesta aiheutuvia kustannuksia nais- ja miesvaltaisten alojen välillä.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Puhutaan rahasta osa 5: Miten ottaa raha-asioita puheeksi - Vinkkejä ja välineitä taloudenhallintaan

Videolla esitellään työvälineitä ammattilaiselle rahasta puhumisen ja talouden hallinnan ohjauksen tueksi. Välineitä voi ottaa myös omaan tai...

Puhutaan rahasta osa 4: Onko perheillä talousasioista riittävästi tietoa saatavilla?

Raha-asioista löytyy paljon tietoa. Joskus vaikea rahatilanne voi olla esteenä avun ja tiedon hakemiselle. Maksutonta apua on saatavilla. Voit olla...

Puhutaan rahasta osa 3: Miten jatkuvassa niukkuudessa eläminen vaikuttaa selviytymiseen?

Vaikea taloudellinen tilanne vaatii tekemään valintoja, joita ei haluaisi tehdä. Tilanne aiheuttaa usein stressiä, mutta toisaalta perheet ovat...