Siirry sisältöön

Mitä on tärkeintä tietää seksistä?

23.04.2018 klo 13:18 - Tuottanut Väestöliitto
Tietoa on maailma pullollaan, mutta mikä on oleellista tietoa, on nykyajan ihmiselle oleellinen kysymys. Sinä ja seksikumppanisi olette kaikista oleellisimmat. Seksissä oleellisin ja tärkein on hän tai he, jotka seksiä ovat harrastamassa.

Tietoa on maailma pullollaan, mutta mikä on oleellista tietoa, on nykyajan ihmiselle oleellinen kysymys. Sinä ja seksikumppanisi olette kaikista oleellisimmat. Seksissä oleellisin ja tärkein on hän tai he, jotka seksiä ovat harrastamassa.

Tärkeintä on tietää ja selvittää mistä itse nauttii, mikä itsestä tuntuu hyvältä ja kiihottavalta. Tämän ymmärtäminen ja itseensä tutustuminen on jo paljon. Joitakin asioita hiffaa nopeasti, kun toisia huomaa vasta ajan kanssa. Uusiin mieltymyksiin saattaa oppia koko elämän aikana. On myös hyvä muistaa, että kaikki eivät voi eivätkä tarvitse innostua kaikesta.

Jos seksissä on mukana myös muita, tulee selvittää mistä he nauttivat ja pitävät seksissä. Tämä onnistuu parhaiten kysymällä. Myös seksin aikana voi huomioida toisen käytöstä ja kehonkieltä ja päätellä siitä nauttiiko hän vai ei. Varmistuakseen asianlaidasta kannattaa kysäistä. Näin varmistutaan kummankin suostumuksesta siihen mitä seksissä tapahtuu.

Seksistä voi itseään sivistää vaikka minkälaisella tiedolla. Voi perehtyä ihmisen fysiologiaan ja anatomiaan tai vaikkapa seksuaalisuuden monimuotoiseen ja kiehtovaan maailmaan. Erilaiset mittaustulokset kiinnostavat monia, on sitten kyse elimen koosta tai seksin kestosta. Seksiasentoja on oikeastaan niin paljon vain kuin mihin mielikuvitukseltaan ja fyysisyydeltään taipuu. Seksitavoista ja asennoista löytyy myös tietoa, kuten myös eri kulttuureiden ja aikakausien suhtautumisesta ja vaikutuksesta seksiin.

Seksin ensyklopediaa selaileva tai kenttätyössä ryvettynyt tutkija saattaa myös törmätä asioihin, jotka ajatuksena tuntuvat kiinnostavilta ja kiihottavilta. Voi kuitenkin olla että innostus jää vain ajatuksen tasolle ja sitä ei halua toteuttaa. Tämä on täysin normaalia. Ihmisellä on kyky fantasioida ja ajatella asioita, mutta välttämättä niiden toteutuminen ei olisikaan mieluisa kokemus. Eli välttämättä kaikkia löydöksiään ei tarvitse viedä käytännön sovellutuksiksi.

Oikeastaan se mikä kenellekin on tärkein tieto seksin ihmeellisessä maailmassa, vaihtelee suuresti. Toiselle tieto fysiologisista tapahtumista seksin aikana parantaa hänen seksiään kun taas toisella tieto seksuaalisuuden monimuotoisuudesta ja aikakauden ja kulttuurin vaikutuksesta auttaa itsensä hyväksymiseen ja seksistä nauttimiseen. Nautintoon vaikuttaa myös turvallinen ilmapiiri ja kyky rentoutua. Siihen nähden on seksissä oleellista tietää myös raskauksien ja seksitautien ehkäisystä, ja siitä että touhuja saa halutessaan lopettaa milloin vain.

Itselle tärkeää tietoa tai aivan jonninjoutavaa nippelitietoa seksistä voi hakea soittamalla Poikien Puhelimeen 0800 94 884 ma-pe klo 13–18. Soittaminen on ilmaista. Tai voit tulla chattiin pohtimaan seksin ihmeellistä maailmaa ja tenttaamaan työntekijän seksitietoutta osoitteessa www.poikienpuhelin.fi ma-pe klo 13–15.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten abortti voi vaikuttaa intiimiin ihmissuhteeseen?

Suomessa tehdään vuosittain noin 8000 aborttia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (2021) mukaan valtaosa raskaudenkeskeytyksistä tehtiin...

Luontoseikkailut ihmissuhteiden tukena

Miten ammattilaiset voivat käyttää luontolähtöisiä menetelmiä läheisten ihmissuhteiden tukemisessa? Millaisia periaatteita kannattaa huomioida...

Kokemus kohtaa uteliaisuuden - miten luonnossa seikkailu tukee lapsen ja isovanhemman suhdetta?

Millainen isovanhempi sinä olet? Tuntuuko roolisi sinulle sopivalta, entä miten isovanhemmuuden luonne on muuttunut vuosien ja vuosikymmenten...