Siirry sisältöön

Vaikuttaako viinanjuonti seksiin?

Julkaistu 08.06.2018 - Väestöliitto
Alkoholin ja seksin yhdistämisestä on sekä hyviä että huonoja kokemuksia. Pienissä määrissä alkoholi voi olla rentouttavaa, lisätä seksin halua ja aloitteellisuutta. Toisille se ei maistu tai sovi laisinkaan. Se, miten keho ja mieli reagoivat alkoholiin on yksilö- ja tilannekohtaista. Alkoholin vaikutus voi siksi olla vaikeaa ennakoida.
Tuottanut Väestöliitto

Hiprakassa itsevarmuus saattaa kasvaa. Humaltuessa enemmän et välttämättä olekaan toisten silmissä yhtä hurmaava, kuin kuvittelet olevasi. Kovassa humalassa voi olla, ettei sinun tai kumppanisi tee enää seksiä mieli, tai se ei onnistu. Alkoholi voi vaikuttaa myös harkintakykyysi niin, että teet valintoja joihin liittyy myös riskejä.

Muistathan myös, ettet voi harrastaa seksiä tai jatkaa seksin harrastamista henkilön kanssa, joka ei ole kykenevä antamaan suostumustaan tai joka tulee toisiin ajatuksiin, vaikka olisikin ensin ollut halukas. Sama pätee tietysti itseesi. Jos kaikilla osapuolilla on hyvä fiilis, nauttikaa hetkestä. Ja muistakaa kortsut, humala ei ole tekosyy huolimattomuudelle!

SOITA!

Poikien Puhelin on avoinna arkisin kello 13-18 numerossa 0800 94884. Soitot ovat luottamuksellisia ja ilmaisia.

CHATTAA!

Chatimme on auki arkisin kello 13-15. Chat löytyy Poikien Puhelimen verkkosivulta.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Mikä on tipaton tammikuu?

Tipattoman tammikuun juuret juontavat toiseen maailmansotaan.

Miten nuuskan käytön voi lopettaa?

Nuuskaan voi syntyä vahvakin riippuvuus, mutta siitä pääsee kyllä eroon ajan kanssa. Lopettaminen on hyvä idea, jonka toteutumisesta kiittää...

Tekee mieli tupakkaa, mut en taho polttaa! Mitä teen?

Tupakkaa voi tehdä mieli koska on tottunut, että se kuuluu tiettyihin tilanteisiin ja tekemisiin. Tupakointiin voi syntyä nopeasti riippuvuus,...