Siirry sisältöön

Perustietoa autismikirjon ilmiöistä

Julkaistu 19.04.2022 - Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö
Mitä tarkoittaa "autismikirjo", entä mitä ovat neuropsykiatriset piirteet? Markus Isovanhemmat ja lapset metsään! -toiminnasta puhuu kahdella videolla neuropsykiatrisista piirteistä ja pohtii, millaista elämä saattaa olla neurokirjolla. Toisen ihmisen elettyä kokemusta on mahdoton tavoittaa, mutta videoilla esitetään näkökulmia, jotka saattavat auttaa näkemään asioita neurokirjon henkilöiden näkökulmasta.
Markus Mattsson , Hankepäällikkö, psykologi, eräopas, tutkija - MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö
Tuottanut Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö

Tällä videolla käsitellään autismikirjon ilmiöitä. Videoilla sivutaan myös sellaisia konsteja, jotka ovat joissakin perheissä auttaneet arjesta suoriutumiseen.

Tuntuuko jokin videolla käsitellyistä aiheista tutulta, kun ajattelet omaa lastenlastasi? Millaisia ovat hänen erityiset vahvuutensa? Entä millaisissa asioissa hän tarvitsee tukea? Ehkä lapsen tarpeiden pohdiskelu auttaa myös ymmärtämään hänen kanssaan syntyviä haastavalta tuntuvia tilanteita: voisiko kyse olla siitä, että lapsi tarvitsee rauhallisemman tilan, vähemmän (tai enemmän!) aistiärsykkeitä tai vaikkapa siitä, että hänen on vaikea ymmärtää muiden ihmisten tilanteessa soveltamia, ääneenlausumattomia sosiaalisia sääntöjä?

Luento sopii katsottavaksi isovanhemmille, vanhemmille, sosiaali-, terveys- ja sivistyalan ammattilaisille sekä järjestötoimijoille. Luento voi toimia keskustelua herättävänä materiaalina erilaisissa isovanhemmille tarkoitetuissa vertaisryhmissä.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

PCOS:n vertaistukichat

Elätkö PCOS:n kanssa? Epäiletkö, että oireesi voisivat liittyä siihen? Tervetuloa mukaan PCOS:n vertaistukichattiin!

Nuorten aikuisten vertaisryhmächat

Vertaisryhmächat on tarkoitettu syöpää sairastaville tai syövän sairastaneille nuorille aikuisille, jotka pohtivat arkea ja omaa jaksamista....

Endometrioosin ja adenomyoosin vertaistukichat 11.10.2022

Elätkö endometrioosin tai adenomyoosin kanssa? Epäiletkö, että gynekologiset oireesi voisivat liittyä niihin? Tervetuloa mukaan endometrioosin...