BETA Siirry sisältöön

Milloin seksin voi vielä lopettaa?

Julkaistu 03.10.2018 - Väestöliitto
Seksin harrastamisen voi lopettaa aina kesken, mikäli oma tai seksikumppanin mieli muuttuu.
Poikien Puhelin
Tuottanut Väestöliitto

Seksin lopettamiseen kesken kaiken voi olla monia syitä. Kipu, oikean tunnelman puuttuminen, nälkä, pysäköintiajan päättyminen, jännitys, keskeyttämisen pelko tai Salkkareiden alkaminen. Vaikka itseä panettaisikin, ei kumppanin tee välttämättä mieli seksiä juuri samanaikaisesti. Hekuman hetkellä tämä voi itseä sapettaa, mutta tilanne tuskin on nautinnollinen kummallekaan osapuolelle väkisin vääntäen. Seksin voi hoidella omatoimisestikin loppuun saakka tai odottaa parempaa hetkeä aktille. Syy lopettamiseen on toki kohteliasta kertoa, ettei toinen joudu arvailemaan mistä on kysymys. Itse syyn ei kuitenkaan tarvitse olla sen kummoisempi, kuin että sillä hetkellä ei seksiä tee mieli.

Mikäli toisen pakottaa väkisin seksiin, on tämä seksuaalista väkivaltaa. Tämä pätee myös silloinkin kun kyseessä on oma poika- tai tyttöystävä. Seksuaalisessa väkivallassa ei ole enää kyseessä seksi, vaan vallankäyttö sekä toisen hyväksikäyttö ja alistaminen. Ihmisen perusoikeuksia on oikeus henkilökohtaiseen koskemattomuuteen. Tämä tarkoittaa myös seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Jokaisella on oikeus päättää omasta kehostaan ja seksuaalisuudestaan. Jos kumppanin halusta seksiin ei ole varmuutta, se selviää parhaiten kysymällä. Seksistä on aina oikeus kieltäytyä.

Vaikka yksi kerta ei täysin lähtisikään, ei siitä pidä kuitenkaan lannistua. Seksissä on se(kin) hyvä puoli, että sen voi aina aloittaa uudestaan, kun tilanne on sopiva.

 

SOITA!

Poikien Puhelin on avoinna arkisin kello 13-18 numerossa 0800 94884. Soitot ovat luottamuksellisia ja ilmaisia.

CHATTAA!

Chatimme on auki arkisin kello 13-15. Chat löytyy Poikien Puhelimen verkkosivulta.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Nuorten Väestöliitto verkkopalveluiden periaatteet ja käytännöt

Tarjoamme alle 13 - 19-vuotiaille nuorille seksuaalineuvontaa verkkopalveluina. Voit käydä keskustelua omasta tilanteesta, etsiä tietoa ja pyytää...

Mitä hyötyä videopelien pelaamisesta voi olla?

Videopelaamisesta voi olla paljon hyötyä elämän eri osa-alueilla. Pelaaminen itseasiassa kehittää lukuisia taitoja niin aisti- kuin...