Siirry sisältöön

Kuinka kondomi laitetaan päälle?

Julkaistu 04.10.2018 - Väestöliitto
Kondomi on ainoa ehkäisyväline, joka suojaa seksitaudeilta. Kondomi on myös ainoa väline, jonka myötä mies voi huolehtia raskauden ehkäisystä. Tämä kuitenkin edellyttää, että kondomia osataan käyttää oikein. Siksi kondomin käyttöä olisi syytä harjoitella jo ennen seksin harrastamista. Harjoittelun voi aloittaa koska vain, sillä kondomien ostamisessa ei ole ikärajaa.
Poikien Puhelin -
Tuottanut Väestöliitto

Kondomeja kannattaa säilyttää kuivassa, huoneenlämmössä ja suojattuna suoralta auringonvalolta. Kortsut kulkevat mukana kätevästi esimerkiksi laukussa. Lompakossa tai taskussa niitä voi säilyttää vain väliaikaisesti, sillä ne on suojattava hinkkaamiselta ja teräviltä esineiltä kuten avaimilta. Tarkista myös parasta ennen-päivämäärä ja päästä ikääntyneet kumiukot eläkkeelle.

No, mites käyttö? Ihan ensiksi, avaa kondomipakkaus varovaisesti repimällä. Älä käytä hampaita tai saksia.

Toiseksi. Tsekkaa kondomin rullaussuunta, ettet aseta kondomia väärin päin. Oikein asetettuna, kondomi näyttää terskan tai dildon päällä hieman Nuuskamuikkusen hatulta. Osa kondomikäyttäjistä kokee seksin nautinnollisemmaksi, jos ”hatun” sisälle lisätään tippa liukuvoidetta, ennen kuin kondomi rullataan peniksen päälle.

Seuraavaksi, vedä esinahka taakse ja aseta kondomi jäykistyneen peniksen päälle. Pidä peukalolla ja etusormella kiinni kondomin päässä olevasta säiliöstä niin, ettei siihen jää ilmaa. Rullaa kondomi tyveen saakka.

Kondomit ovat usein valmiiksi liukastettuja, mutta vielä liukkaampaa toimintaa varten voit halutessasi edelleen lisätä liukkaria tässäkin vaiheessa.

Ja ei kun seksaamaan! Jos tuntuu siltä, että jokin meni pieleen tai kondomiparka hajoaa – keskeyttäkää sekstailu ja laittakaa uusi tilalle. Kondomi pitää vaihtaa myös jos penis tai dildo siirtyy yhdestä reiästä toiseen.

Tyylikäs poistuminen tapahtuu heti siemensyöksyn jälkeen vetämällä penis ulos kondomi päällä, sen alareunasta kiinni pitäen. Penis kannattaa vetää ulos sen ollessa vielä jäykkä, jotta ei kondomi pääsisi luiskahtamaan pois ja siemenneste karkailemaan.

Älä roskaa kortsuilla luontoa äläkä sabotoi viemäriä huuhtelemalla ne vessasta alas.

Teemalla meillä löytyy YouTube-kanavallamme läjä muitakin klippejä, muun muassa nämä!

Kannattaako kortsuja säilyttää perstaskussa vai jääkaapissa?

Vieks kortsu tunnon?

Miten saan sen harrastamaan seksiä ilman kortsua?

Mitä jos kortsu menee rikki pannessa?

Jos tulee muita kortonkikysymyksiä mieleen tai haluat jostain aivan muusta jutella, soita ihmeessä Poikien Puhelimeen tai tule chattiin! Ilmaiseksi ja luottamuksellisesti.

 

Lähteet ja lisätiedot

www.justwearit.fi
www.seksipertti.fi
https://www.mtv.fi/lifestyle/hyvinvointi/artikkeli/suuri-vai-pieni-keskimittainen-kondomi-kattaa-lahes-kaikki-suomalaiset/4727790#gs.0LqQmUo
http://www.refinery29.com/how-to-put-on-a-condom
https://www.glydeamerica.com/good-to-know/how-to-put-on-a-condom-and-other-tips-for-great-safe-sex/

 

SOITA!

Poikien Puhelin on avoinna arkisin kello 13-18 numerossa 0800 94884. Soitot ovat luottamuksellisia ja ilmaisia.

CHATTAA!

Chatimme on auki arkisin kello 13-15. Chat löytyy Poikien Puhelimen verkkosivulta.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on tarkoitettu alle 35-vuotiaille nuorille aikuisille ja pareille. Chatissa voit keskustella koulutetun...

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on tarkoitettu alle 35-vuotiaille nuorille aikuisille ja pareille. Chatissa voit keskustella koulutetun...

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on tarkoitettu alle 35-vuotiaille nuorille aikuisille ja pareille. Chatissa voit keskustella koulutetun...